Hyppää sisältöön

8.5.2017

Laitumellelasku-tilaisuudet käynnistyivät aurinkoisessa säässä

Valio_Laitumellelasku_Viikki_2017

Jokavuotiset Laitumellelasku-tilaisuudet käynnistyivät viikonloppuna, kun Helsingin Viikin opetus-ja tutkimustilan lehmät laskettiin talven jälkeen ulos laiduntamaan. Lehmien kevätriemua oli seuraamassa tuhansia ihmisiä.

Tilaisuuksilla tehdään maidontuotantoa tutuksi

Vähän vaille kello 11 lauantaina aamupäivällä Helsingin Viikin opetus- ja tutkimustilan pellon laidalle on kerääntynyt tuhansia ihmisiä. Tunnelma on odottava – milloin ne lehmät oikein tulevat esiin?

Kun Viikin tilan 64 lehmää vihdoin kirmaavat laitumelle innosta hyppien, yleisö puhkeaa taputtamaan ja hurraamaan. Lehmien kevätriemu tuntuu tarttuvan ihmisiinkin.

– Yleisölle avoimia tilaisuuksia järjestämällä haluamme tehdä maidontuotantoa tutummaksi. Monelle Laitumellelasku-tilaisuus voi olla ensimmäinen kerta, kun maitotölkin kyljestä tutun lehmän pääsee näkemään ihan elävänä, kehityspäällikkö Jaana Kiljunen Valion alkutuotannosta kertoo.

Laitumellelaskun seuraamisen lisäksi yleisö pääsi lauantaina muun muassa rapsuttelemaan vasikoita, kokeilemaan leikkilehmän lypsämistä ja keksimään nimiä tänä vuonna syntyville valiolaisten maitotilojen vasikoille.

Laitumellelasku-tilaisuuksia läpi toukokuun

Valion, Valion osuuskuntien ja valiolaisten maitotilojen yleisölle avoimet Laitumellelasku-tilaisuudet jatkuvat läpi toukokuun ympäri Suomea.

– 12.5. Luopajärven tila, Jalasjärvi

– 13.5. Heikkilän tila, Akaa

– 13.5. Pajuharjun tila, Leppävirta

– 13.5. Metsämäen tila, Mikkeli

– 30.5. Muhoksen koulutila, Oulun seudun ammattiopisto, Muhos

Tarkat tiedot tapahtumista ovat osoitteessa www.valio.fi/valiomaitoa. Laitumellelaskun tunnelmia valiolaisilta maitotiloilta ympäri Suomen voi aistia pitkin kevättä Valiomaitoa-sivustolla ja sosiaalisen median kanavissa tunnisteella #valiomaitoa. Viikin tilaisuuden tunnelmia voi kurkata Valion Facebook-sivulta

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Etsi