Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Valio 110 vuotta Suomessa

Vuoden 2015 heinäkuussa Valio on toiminut Suomessa yhtäjaksoisesti 110 vuotta. Suomalaisten maidontuottajien omistamalle yritykselle se on kunnioitettava saavutus nykypäivän liikemaailmassa, jossa yritysten on kehitettävä toimintaansa jatkuvasti pysyäkseen kansainvälisessä kilpailussa mukana.

Valio perustettiin vuonna 1905 voinvientiliikkeeksi, jonka tehtävänä oli valvoa voin laatua ja edistää sen vientiä. 1930-luvulla syntyivät ensimmäiset Valion merkkituotteet kuten Valio Koskenlaskija® 1933 tai Valio AURA® juusto 1935.

Valio merkki takaa sen, että kaikki Suomessa myytävät maitotuotteet on valmistettu suomalaisella työllä suomalaisesta maidosta. Valio ja sen omistajaosuuskunnat ovat turvanneet suomalaisen maidontuotannon toimintaedellytykset pian 110 vuotta.

Tulevaa juhlavuotta vietetään työn merkeissä. Kiinnostavia uutuuksia on tulossa niin maito- kuin juustohyllyyn. Sen lisäksi tuotepakkauksia uudistetaan. Valio merkin näkyvyyttä parannetaan, jotta kuluttajat löytävät etsimänsä Valio tuotteet entistä helpommin. Selkeät, yksinkertaiset ja suomalaisuutta viestivät pakkaukset tulevat kauppoihin joulukuusta 2014 alkaen.

Pakkausuudistus näkyy Valio maidoissa, piimissä, viileissä, ruoanvalmistustuotteissa, kermoissa, voissa, joissakin juustoissa ja maitojauheissa.  Pakkauksiin tulee Valion 110-vuotislogo merkiksi juhlavuodesta.

Kotimaisuus on edelleen merkittävä valintakriteeri ostopäätöstä tehtäessä. Kuluttajille on tärkeää löytää etsimänsä tuote nopeasti. Siksi pakkausten värikoodit ja merkinnät kuten Hyla® vähälaktoosinen tai Eila® laktoositon on pyritty tekemään entistäkin selkeämmiksi.

Vuosi 2015 on Valiolle kolminkertainen juhlavuosi: Paitsi että Valio täyttää 110 vuotta, Suomen ainoan tiedenobelistin, Nobelin kemianpalkinnon saaneen valiolaisen Artturi Ilmari Virtasen Nobelista tulee kuluneeksi 70 vuotta ja hänen syntymästään 120 vuotta.

Tammikuussa julkaistaan dosentti Touko Perkon kirjoittama A.I.Virtasen elämäkerta ja 15.1.2015 avautuu viikon ajaksi Valion 110-vuotisjuhlanäyttely Helsingissä Sanomatalon näyttelykäytävällä.

 

Tuula Hietanen

Energiatarpeesi