Valio Plus Akatemia™ Suomalaisen nuorisourheilun tukena

Valio Plus Akatemia™ tukee lasten ja nuorten hyvinvointia jakamalla stipendejä ja edistämällä terveellisiä elämäntapoja. Tuemme urheilijoita, joukkueita ja koululaisia ympäri Suomen. Kummeinamme toimivat tänä vuonna Teemu Selänne, Kiira Korpi, Sami Hyypiä ja Joel Pohjanpalo. He kannustavat suomalaisia lapsia ja nuoria terveellisen ruuan ja monipuolisen liikunnan pariin.

Nesteytys ja kesäruokailu

Keho tarvitsee päivittäin 2-3 litraa nestettä, ja tasapainoiseen ruokavalioon kuuluvat ruoan lisäksi myös ruoka- ja janojuomat.

Urheilu ja nesteytys

Urheilu ja nesteytys

Etenkin kuumalla ilmalla elimistö pyrkii jäähdyttämään itseään hikoilemalla, jolloin elimistöstä menetetään nestettä. Jo yli 2 %:n nestevajaus kehon painosta on haitallinen suorituskyvylle ja nestevajauksen kasvaessa loukkaantumisriski lisääntyy. Esimerkiksi 50 kg painoisen lapsen tapauksessa tämä tarkoittaa litran nestevajetta. Nesteenmenetys harjoittelun aikana vaihtelee yleensä vajaasta litrasta jopa 2,5 litraan tunnissa, joten vajetta syntyy helposti jo tunnin urheilusuorituksen aikana jos juominen unohtuu.

Urheilu ja nesteytys »
o
5min
helppo
 

Ruokapäiväkirjat:Joelin ruokapäiväkirja julkaistaan lokakuussa.

paivakirjaluomujogurtti luonnonjogurtti profeel luomuvoi rasvaton maito oivariini polar gefilus luomumaitoTeemun ruokapäiväkirja julkaistaan syyskuussa.

paivakirjaplusmaito appelsiinimehu kana-ceasarsalaatti omena-pekaanipiiras rasvaton maito maustamaton jogurtti proteiinijuoma

Huomio!

Poista resepti Peruuta

Huomio!

Poista viikon reseptit Peruuta
Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos