Piknik viinit

Mutkattomia viinejä piknikkoriin

Kepeät, raikkaat ja mutkattomat viinit sopivat parhaiten keväiselle piknikille. Eväskoriin kannattaa hankkia esimerkiksi pullo koillisitalialaista proseccoa, joka sopii seurustelujuomaksi, salaattien seuraan tai kuohuvien juomasekoitusten pidentäjäksi. Legendaarinen Bellini-cocktail syntyy helposti samettisesta persikkanektarista ja prosecosta.

Mehukkaan hedelmäiset kuohu- tai valkoviinit sopivat parhaiten piknikillä tarjottavien suolaisten silli- ja silakkaherkkujen kanssa. Esimerkiksi herukkaiset sauvignon blancit tai sitruunaiset rieslingit ovat verrattomia valintoja suolaisten piknikruokien rinnalle.

 • Verrocchio Prosecco BrutVerrocchio Prosecco Brut
  Alkon tuotenumero: 537087
  Hinta: 9,49 €

   

  Glera-lajikkeesta valmistettu kepeästi kupliva koillisitalialainen kuohuviini, jonka tuoksussa on raikas päärynäinen aromi. Kuivalla ja kevyesti kuplivalla prosecolla voi herkutella sellaisenaan, mutta se sopii myös keveiden salaattien seuraan.

 • Leyda Garuma Vineyard Sauvignon BlancLeyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc
  Alkon tuotenumero: 594677
  Hinta: 10,90 €

   

  Chilen länsirannikolta, Tyynen valtameren tuulten viilentämältä Leydan viinintuotantoalueelta tuleva sauvignon blanc -viini, jonka tuoksusta voi erottaa selvästi rypälelajikkeen tyypilliset aromit, kuten mustaherukanlehdet, raikkaan greipin ja yrttisyyden. Kuiva ja virkeän raikas valkoviini on verraton valinta fetasalaatin tai lohi-avokadoleipien kyytipojaksi.

 • Kahurangi Estate RieslingKahurangi Estate Riesling
  Alkon tuotenumero: 583567
  Hinta: 14,93 €

   

  Nelsonin viinintuotantoalueelta Uuden-Seelannin eteläsaaren pohjoiskolkassa syntyvä riesling on aromeiltaan kesyttömän keväinen. Viinilasista voi löytää tuoreiden persikoiden ja limetin vivahteita. Kuiva, moderni ja aavistuksen mineraalinen uusiseelantilainen sopii maisteltavaksi vaikkapa purjoperunapiiraan tai rakuunaisen voikastikkeen ja parsan kanssa.

Ilahduttavat makeat kuohuviinit

Makeat, aromaattiset ja kukkeat kuohuviinit toimivat erinomaisesti keveiden keväisten jälkiruokien kumppanina. Esimerkiksi Pohjois-Italiassa syntyvät moscato d'asti -kuohuviinit ovat verrattomia vaihtoehtoja kirpeän raparperin tai mansikkajälkiruokien kaveriksi.

 • Gancia Asti DolceGancia Asti Dolce
  Alkon tuotenumero: 008901
  Hinta: 11,99 €

   

  Moscato-lajikkeesta valmistetusta aromaattisesta kuohuviinistä voi helposti löytää raikkaiden sitruksien ja rusinoiden aromeja. Makea ja kevyesti pirskahteleva kuohujuoma on täydellinen valinta vaikkapa raparperi-mansikkatartalettien rinnalle.

 • Secret Garden RhubarbSecret Garden Rhubarb
  Alkon tuotenumero: 637567
  Hinta: 7,20 €

   

  Saksasta Rhein-jokilaaksosta tuleva Secret Garden Rhubarb on valmistettua makeasta rypälemehusta ja juoma aromatisoitu raparperilla. Makeaa ja keväisen raikasta kuohujuomaa voi maistella vaikkapa puutarhajuhlien alkumaljana.

 • Kuohuva KuusenkerkkäKuohuva Kuusenkerkkä
  Saatavina Alkosta ja hyvin varusteluista ruokakaupoista.

   

  Posiolla Riisitunturin helmassa sijaitseva Ritva Kokon luotsaama Korpihilla-niminen yritys valmistaa laadukkaita hilloja, makeisia ja juomia. Kuohuva Kuusenkerkkä on alkoholiton kuohujuoma, joka sopii juhlavaksi aperitiiviksi tai useiden keväisten jälkiruokien seuraan.

Energiatarpeesi