Vappu fiilis

Vappumenut

Valio Koekeittiön valmiilla ehdotuksilla vappumenu syntyy helposti. Tässä ideoita perinteiseen ja moderniin vappumenuun sekä grillikauden avajaisiin.

Perinteinen vappumenu

Perinteinen vappumenu syntyy klassikoista. Itse tehty perunasalaatti ja pastasalaatti maistuvat nakkien ja lihapullien seurana. Perunasalaatin voi valmistaa myös italialaiseen tyyliin tai Valio AURA® juustolla täydennettynä. Perinteiseen vappumenuun kuuluvan sillin voi tarjoilla tyylikkäästi tartarina. Jälkiruokana maistuvat rapeat vappumunkit, tippaleivät tai rosetit. Jos haluat vähän oikaista valmisteluissa, kokeile vikkelään valmistuvia pikamunkkeja. Myös tuulihatut suolaisilla ja makeilla täytteillä sopivat perinteiseen vappumenuun.

Moderni vappumenu

Moderniin vappumenuun on haettu vaikutteita maailmalta ja uusia ideoita tuttujen vappuherkkujen tarjoiluun. Raikas versio perinteiselle perunasalaatille syntyy couscousista tai kvinoasta. Salaattien rinnalla maistuvat juustot, pikkusuolaiset, suolaiset muffinit ja mehevä tuoreparsapiirakka. Vappupöytään kuuluu yleensä kalaa. Modernissa vappumenussa lohi tarjotaan viime vuosina uuteen suosioon nousseen voileipäkakun muodossa. Jälkiruoaksi on tuorejuustolla täytettyjä croissant-munkkeja tai kakkua – vai sittenkin molempia?

Vapun grillimenu

Jos sää sallii, vappuna voi viettää grillikauden avajaisia. Ribsit, hampurilaiset ja vartaat ovat suosituimpia grilliherkkuja, jotka maistuvat erityisen hyviltä pitkän talven jälkeen. Tarjoa niiden seurana raikkaita salaatteja ja grilliteemaan sopivaa nyhtöleipää.

Tuhdin grillimenun jälkiruokana maistuvat raikkaat ja yksinkertaiset herkut, kuten jäätelö. Avaa samalla kesän jäätelökausi kattamalla vieraille jäätelöbuffet Valion uusista jäätelöistä.

Energiatarpeesi