grillijuustosalaatti

Vappupiknik

Rento piknik kokoaa yhteen ystävät ja vapun parhaat herkut. Huonolla säällä piknikviltin voi levittää myös olohuoneen lattialle. Pakkaa vapun piknikkoriin ruokaisia salaatteja, patonkia ja tuorejuustoa, simaa ja makeita vappuleivonnaisia.

Mitä mukaan vappupiknikille?

  • Helpoimmillaan vappupiknik syntyy muutamasta täyttävästä vappusalaatista, tuoreista hedelmistä, patongista ja tuorejuustoista.
  • Piknikille voi valmistaa myös suolaisen piirakan, kuten kylmäsavulohipiiraan tai erilaisia pikkusuolaisia, kuten nakkipiiloja.
  • Juomana maistuu sima tai kuohuviinistä ja tuoremehusta sekoitettu hedelmäbellini.
  • Panosta piknikillä myös makeisiin herkkuihin. Munkit kuuluvat luonnollisesti vappuun ja ne kulkeutuvat helposti paikalle kannellisessa rasiassa. Omiin vuokiin leivotut mini mudcaket ja erilaiset muffinit on helppo ottaa mukaan.

Vappupiknikin tarjoilut rakennetaan usein yhdessä ystävien kanssa nyyttikestihengessä. Kannattaa sopia hyvissä ajoin, kuka tuo suolaista, kuka makeaa syötävää ja kenen vastuulla on tuoda ruokailuvälineet, servietit ja lautaset. Ruokailuvälineiden lisäksi mukaan kannattaa varata myös muovipussi roskille. Piknikeväät kannattaa valmistaa etukäteen, jotta piknikillä voi keskittyä yhdessäoloon ja ruoasta nauttimiseen.

Herkkujen lisäksi vappupiknikille kannattaa pakata riittävästi lämmintä vaatetta. Toukokuinen maa on usein kylmä ja kostea, joten viltin alle kannattaa varata eristävä muovipressu. Huonon sään yllättäessä piknikkiä voi viettää myös sisätiloissa.

Energiatarpeesi