Varautuminen koronaan

Tällä sivulla kerromme Valion varautumisesta koronavirukseen (COVID-19) ja toiminnastamme poikkeustilanteissa. Päivitämme tälle sivustolle tietoja tilanteen kehittymisestä. Päivitetty 12.10.2020.

Miten Valio varautuu mahdolliseen laajempaan epidemiaan?

Olemme viime kuukausien aikana varautuneet toimintaan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä nopeasti. Valiolla on ydinryhmä, joka johtaa tilannekuvan arviointia.

Toimimme yhteistyössä viranomaisten kanssa ja seuraamme tarkkaan viranomaisohjeita kaikissa Valion maissa sekä pidämme henkilöstömme ajan tasalla muuttuvissa tilanteissa.

Onko koronaviruksella vaikutusta Valion tuotteiden toimituksiin?

Toistaiseksi tilanteella ei ole ollut merkittävää vaikutusta toimituksiin. Jos tilanne muuttuu, olemme yhteydessä suoraan asiakkaisiimme.

Meillä on olemassa mahdollista laajempaa epidemiaa ajatellen päivittyvä suunnitelma, joilla varmistamme toiminnan poikkeustilanteessa. Elintarviketurvallisuuteen liittyvät näkökulmat on huomioitu riskinarvioinnissa.

Valiolla on Suomessa 12 tuotantolaitosta, kolme jakeluvarastoa ja päävarasto kuluttajatuotteita koskien. Teollisuusasiakkaiden tuotteet toimitetaan suoraan tuotantolaitoksilta. Valmistus ja jakelu jakautuvat siis useammalle paikkakunnalle, mikä helpottaa toimimista poikkeustilanteissa.

Miten ehkäisemme valiolaisten sairastumista COVID 19-virukseen?

Henkilöstömme hyvinvointi on meille koko toiminnan lähtökohta. Olemme rajoittaneet matkustamista ja henkilöstön kokoontumisia sisäisesti sekä tapaamisia ulkoisten sidosryhmien kanssa. Noudatamme tällä hetkellä myös seuraavia käytäntöjä:

  1. Emme saavu työpaikalle, jos on lievempiäkään flunssan tai hengitystien oireita.
  2. Työskentelemme etänä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista ja lähtökohtaisesti pidämme palaverit virtuaalisesti.
  3. Emme kättele ketään.
  4. Pesemme ja desifioimme käsiä paljon päivittäin - aina kun työ aloitetaan, siirrytään osastolta toiselle tai eri hygienia-alueelle. Tämä on normaalia toimintaamme ilman viruspandemiaa. Huolehdimme myös oikeasta yskimistekniikasta.
  5. Pyrimme pitämään kaikessa toiminnassa vähintään 2 metrin varoetäisyyden muihin henkilöihin, kun se on mahdollista. Jos varoetäisyyden pitäminen ei ole mahdollista ja työskentely lähikontaktissa on välttämätöntä yli 15 minuutin ajan, teemme riskiarvioinnin alueellisesta tartuntariskistä ja tilanteen vaatiessa suojaudumme esimerkiksi suu- ja nenäsuojaimin tartuntojen ehkäisemiseksi.
  6. Olemme tehneet tiloissa monia erilaisia järjestelyjä lähikontaktien ja tartuntojen vähentämiseksi, mm. neuvotteluhuoneita on muutettu tauko- ja ruokailutiloiksi ja valvomotiloja jaettu pleksilaseilla.
  7. Ruokaloissa olemme porrastaneet ruokaloiden käyttöä ja sijoitelleet tuoleja uudelleen. Lisäksi osassa ruokaloista tarjoilemme ruoan valmiina annoksina.
  8. Puhdistamme myös usean kerran päivässä runsaasti kosketuksissa olevat pinnat.
  9. Olemme minimoineet ulkopuolisten henkilöiden liikkumisen ja tapaamisen tiloissamme. Lisäksi olemme ohjeistaneet, kuinka työntekijöidemme tulee toimia, mikäli he esimerkiksi käyvät asiakkaan luona.
  10. Mahdollisissa sairastumistilanteissa arvioimme altistumiset henkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden osalta.

Toimintatapamme perustuu ennakointiin, testaamiseen, jäljittämiseen, eristämiseen ja hoitamiseen. Malli on esitelty tarkemmin tässä kuvassa.

Oletko Valion asiakas? Teethän muutokset tilauksiin ajoissa

Koronan vuoksi esimerkiksi monen ravintolan asiakasmäärä on vähentynyt. Jos et tarvitse tuotteita niin paljon kuin ajattelit, teethän muutokset tilaukseesi VALO Tilauspalvelussa myynnin päättymisaikaan mennessä. Voit olla myös suoraan yhteydessä myyntipalveluumme, jonka yhteystiedot löydät alta.

Vierailijoiden ja kumppanien käynnit toimipaikoilla

Vain toiminnan kannalta kriittiset, läsnäoloa vaativat ulkopuolisten käynnit Valion toimipaikoilla voivat jatkua. Näitä ovat esim. huoltokäynnit ja kuljetusautojen lastaukset ja tyhjennykset. Kaikki muut ulkopuoliset käynnit siirretään myöhempään ajankohtaan, ellei tapaamista voida toteuttaa etäyhteydellä. Jos olet kuljettaja tai muu Valion kumppani ja tulossa toimipaikallemme, sinun pitää täyttää tarkat vaatimukset, joilla estämme koronaviruksen leviämistä.

Katso vaatimukset tästä.

Koronakriisi Valiojengin silmin
Maitoauto kulkee 365 päivänä vuodessa
Hyvää työtä ja huomenta
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›