Varautuminen koronaan

Tällä sivulla kerromme Valion varautumisesta koronavirukseen (COVID-19) ja toiminnastamme poikkeustilanteissa. Päivitämme tälle sivustolle tietoja tilanteen kehittymisestä. Sivua päivitetty 30.4.2020.

Miten Valio varautuu mahdolliseen laajempaan epidemiaan?

Olemme viimeisen kuukauden aikana varautuneet toimintaan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä nopeasti. Valiolla on ydinryhmä, joka johtaa tilannekuvan arviointia.

Toimimme yhteistyössä viranomaisten kanssa ja seuraamme tarkkaan viranomaisohjeita kaikissa Valion maissa sekä pidämme henkilöstömme ajan tasalla muuttuvissa tilanteissa.

Onko koronaviruksella vaikutusta Valion tuotteiden toimituksiin?

Toistaiseksi tilanteella ei ole ollut merkittävää vaikutusta toimituksiin. Jos tilanne muuttuu, olemme yhteydessä suoraan asiakkaisiimme.

Meillä on olemassa mahdollista laajempaa epidemiaa ajatellen päivittyvä suunnitelma, joilla varmistamme toiminnan poikkeustilanteessa. Elintarviketurvallisuuteen liittyvät näkökulmat on huomioitu riskinarvioinnissa.

Valiolla on Suomessa 12 tuotantolaitosta, kolme jakeluvarastoa ja päävarasto kuluttajatuotteita koskien. Teollisuusasiakkaiden tuotteet toimitetaan suoraan tuotantolaitoksilta. Valmistus ja jakelu jakautuvat siis useammalle paikkakunnalle, mikä helpottaa toimimista poikkeustilanteissa.

Miten ehkäisemme valiolaisten sairastumista COVID 19-virukseen?

Henkilöstömme hyvinvointi on meille koko toiminnan lähtökohta. Olemme rajoittaneet matkustamista ja henkilöstön kokoontumisia sisäisesti sekä tapaamisia ulkoisten sidosryhmien kanssa. Mikäli työntekijämme tai häneen läheisesti liittyvä henkilö on vieraillut ulkomailla, hän ei saa tulla Valion tiloihin ennen kuin 14 päivän varoaika on kulunut.

Oletko Valion asiakas? Teethän muutokset tilauksiin ajoissa

Koronan vuoksi esimerkiksi monen ravintolan asiakasmäärä vähenee. Jos et tarvitse tuotteita niin paljon kuin ajattelit, teethän muutokset tilaukseesi VALO Tilauspalvelussa myynnin päättymisaikaan mennessä. Voit olla myös suoraan yhteydessä myyntipalveluumme, jonka yhteystiedot löydät alta.

Olemme toki lähettäneet asiakastiedotteen aiheesta. Tällä pyritään varmistamaan, että tieto tavoittaisi yhä useammat asiakkaat.

Vierailijoiden ja kumppanien käynnit toimipaikoilla

Vain toiminnan kannalta kriittiset, läsnäoloa vaativat ulkopuolisten käynnit Valion toimipaikoilla voivat jatkua. Näitä ovat esim. huoltokäynnit ja kuljetusautojen lastaukset ja tyhjennykset. Kaikki muut ulkopuoliset käynnit siirretään myöhempään ajankohtaan, ellei tapaamista voida toteuttaa etäyhteydellä. Jos olet kuljettaja tai muu Valion kumppani ja tulossa toimipaikallemme, sinun pitää täyttää tarkat vaatimukset, joilla estämme koronaviruksen leviämistä.

Katso vaatimukset tästä.

Toivotamme kaikille hyvää vointia seuraavien viikkojen aikana.
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›