Varautuminen koronaan

Tällä sivulla kerromme Valion varautumisesta koronavirukseen (COVID-19) ja toiminnastamme poikkeustilanteissa. Päivitetty 25.8.2022

Miten koronatilanne näkyy Valion toiminnassa?

Olemme koko pandemian ajan seuranneet tarkkaan viranomaisohjeita kaikissa Valion maissa ja toimineet niiden sekä Valion omien sisäisten ohjeiden mukaan.

Meillä on tehtailla ja muilla toimipaikoilla käytössä edelleen huolelliset hygienia- ja testauskäytännöt. Työntekijät eivät saa lievissäkään flunssaoireissa tulla Valion tiloihin.

Valiolla koronapandemian aikaisessa toiminnassa on ollut keskeistä jatkuva ennakointi. Ydinryhmä johtaa tilannekuvan arviointia. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä nopeasti niin tehtailla, kuljetuksissa kuin maitotiloilla. Henkilöstömme hyvinvointi on meille koko toiminnan lähtökohta.

Onko koronaviruksella ollut vaikutusta Valion tuotteiden toimituksiin?

Toistaiseksi tilanteella ei ole ollut laajempia vaikutuksia toimituksiin. Kaikki 12 tehdastamme ovat pyörineet koko ajan normaalisti. Myös maidon kerääminen tiloilta on toiminut koko ajan normaalisti. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme asiakkaillemme välittömästi.

Valiolla on Suomessa 12 tuotantolaitosta, kolme jakeluvarastoa ja päävarastot kuluttajatuotteita koskien. Teollisuusasiakkaiden tuotteet toimitetaan suoraan tuotantolaitoksilta. Valmistus ja jakelu jakautuvat siis useammalle paikkakunnalle, mikä helpottaa toimimista poikkeustilanteissa.

Meillä on olemassa päivittyvä suunnitelma, joilla varmistamme toiminnan ja tehtaiden pyörimisen eri tilanteissa.

Miten varmistatte, että raaka-aineet, pakkausmateriaalit ja tarvikkeet riittävät?

Olemme koko koronaviruspandemian ajan seuranneet tavallista tiiviimmin hankintaketjuamme ja tiivistäneet yhteistyötä toimittajien kanssa. Seuraamme jatkuvasti varastoja, tilauksia ja niiden toteutumista.

Toimittajamme tietävät, että meillä on tärkeitä tuotteita, joiden valmistus meidän on turvattava kaikin mahdollisin tavoin. He tekevät parhaansa, että saamme tarvitsemiamme tuotteita ja materiaalia jatkossakin. Keskusteluyhteys toimittajiemme kanssa on hyvä.

Valiojengi
Koronakriisi Valiojengin silmin
Valiojengi
Maitoauto kulkee 365 päivänä vuodessa
Vastuullisuus
Hyvää työtä ja huomenta