Hankintojen ja pakkauskehityksen tiimin kesätyöntekijä Teemu Lindholm: ”Valiolla työskentelevät ammattilaiset puskevat hommia eteenpäin yhteisen hyvän eteen”.

Teemu kertoo, että kattava perehdytys ja lämmin vastaanotto esihenkilön toimesta mahdollistavat töiden aloittamisen mukavissa merkeissä. Avoin kommunikaatio, yhteiset tavoitteet ja saatu vastuu nousevat esiin Valion kesätyön parhaina puolina.

Opiskelen kauppatieteitä LUT:issa maisterivaiheessa. Opiskelen hankintojen johtamista, vastuullista liiketoimintaa ja kansainvälistä markkinointia. Tutustuin elintarvikealaan kandidaatin tutkielmassani ja rekrytointiprosessista jäi positiivinen kuva, joten odotin innolla kesää ja tulevia työtehtäviä.

Olen saanut esihenkilöltäni kattavan perehdytyksen ja lämpimän vastaanoton tiimiin. Tämän kesän työroolissa olen ensimmäistä kertaa saanut näin paljon vastuuta työskennellä itsenäisesti sekä projektityöskentelyssä minulle on annettu mahdollisuuksia tuoda omia ideoitani esiin.

Työtehtäväni ovat olleet sekä hankintojen että pakkauskehityksen parissa. Pakkauskehityksen puolella olen ollut osana kehitysprojektia. Projektissa tarkastelen, kontrolloin ja prosessoin tuotetietohallinnan järjestelmässä pakkausmateriaaleista koostuvaa dataa tarkempaa pakkausjäteraportointia varten. Kävimme myös vierailulla Hämeenlinnassa pikaritoimittajan luona. Hankintojen osalta olen tehnyt esimerkiksi hankintahintojen tarkastelua verraten sitä, miten laskutetut hinnat vastaavat tehtyjä sopimushinnastoja.

Saatu vastuu ja kollegoiden tuki ovat yllättäneet positiivisesti. Pakkauskehityksen maailma ei ollut minulle entuudestaan tuttu, joten koko sen ympäröimän kentän hahmottamisesta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Haluan korostaa kesätyökokemuksestani sitä, kuinka paljon avoin kommunikaatio esihenkilön kanssa on edistänyt työn innostavuutta ja sen tuloksia. Esihenkilöni sanoi heti, että haluaa minun oppivan kesätöistäni mahdollisimman paljon pitäen kuitenkin huolta myös jaksamisestani. Vastuun määrä on ollut hyvässä tasapainossa.

Olen oppinut, että Valiolla panostetaan valtavasti tuotekehitykseen, innovatiivisuuteen sekä tarjottavien tuotteiden vastuullisuuteen. Ammattilaiset puskevat hommia eteenpäin yhteisen hyvän eteen, ja tavoitteet Valion organisaatiossa ovat selkeästi kaikkien tiedossa.

On ollut siistiä olla osana valiojengiä, sillä täällä vallitsee tavoitteellinen ja rento tekemisen meininki. Mielenkiintoiset ja avartavat keskustelut kollegoiden kanssa ovat kehittäneet osaltaan myös omaa ajattelumaailmaa. On ollut hienoa huomata, miten tietoa tarjotaan antamalla kokonaiskuvaa Valion liiketoiminnasta sen sijaan, että perehdyttäisiin vain omiin työtehtäviin.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaa oppia lisää vastuullisuusasioista toimittajasuhteissa ja esimerkiksi siitä, miten raaka-ainetoimittajille suoritettavia vastuullisuusauditointeja pystytään kehittämään. Myös mahdollisuudet markkinoinnin tai brändäyksen parissa kiinnostavat.

Innostavaa on se, että tekemäni työ on saanut tiimissäni paljon kehuja. On tuntunut siltä, että olen aidosti hyödyksi. Tiimissämme on vahva keskinäinen luottamus ja ammattitaito. Ideoitani on otettu huomioon ja minulta on kysytty näkemyksiä käsiteltäviin kokonaisuuksiin.

Vastapainona kesätöille harrastan vapaa-ajallani erilaisia maila- ja pallopelejä, kuten padelia. Valion Pitäjänmäen konttorilla sijaitsevat tenniskentät ovat jääneet kuitenkin vielä toistaiseksi korkkaamatta.

Lempipakkaukseni on kartonkipikari. Tuotteista minulle maistuu erityisesti Valio PROfeel® proteiinipirtelö appelsiinikaakao.

Valiojengi
Vastuullisuustiimin kesätyöntekijä Nino Grönlund: ”vastuullisuustiimissä on tärkeää olla perillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu”.
Valiojengi
People -toiminnon kesätyöntekijä Anna Veijalainen: ”uskon, että haluaisin tulevaisuudessakin tehdä töitä HR:n parissa”.
Valiojengi
Talouden kesätyöntekijä Vili Pohjola: ”olen oppinut täsmällisyyttä ja paineen alla toimimista”.
Valiojengi
Päävaraston logistiikan kesätyöntekijät Oskari ja Eerika varmistavat, että tuotteen matka jatkuu turvallisesti kohti jakeluvarastoja, kauppoja ja kouluja.
Valiojengi
Kesätyöt Valio Aimo® tukkukaupassa: Yaaqub pitää tutuista asiakkaista, iloisista työkavereista ja hyvistä esihenkilöistä.