Johanna konsertoi lehmille navetassa − kuuntele kevään juhlien kunniaksi sävelletty uusi kappale!

Johanna Paavola Kaustiselta on ollut kuluneen kevään aikana melkoisessa pyörityksessä.

Pääsiäisen tienoilla hän lisäsi navetassa laulamansa karaokevideon Lintu-Paavolan maitotilan Facebook-sivulle, ja sen jälkeen navettakonsertteja on kuunneltu jo melkein 190 000 kertaa. Myös media on tehnyt innokkaasti juttuja laulajasta, joka lievittää omaa esiintymisjännitystä lehmät yleisönään. Nyt Johanna esittää uuden, koulunsa päättävien kunniaksi sävelletyn kappaleen ensimmäistä kertaa.

Johanna on harrastanut laulua Kaustisen maineikkaassa Hääkuorossa jo yli 20 vuotta, ja on laulellut navetassa töiden lomassa ennenkin. Koronakevään aikana hitiksi nousseen karaokesovelluksen myötä Johanna keksi ladata videonsa kaikkien katseltavaksi.

“Alussa tietysti jännitti laittaa video nettiin, mutta se positiivinen palaute, mitä olen saanut, on ilahduttanut valtavasti. Laulun lisäksi olen saanut ihmisiltä kiitosta myös jokapäiväisestä työstä maidontuottajana. On ollut ihanaa huomata, että suomalaiset ovat kevään mittaan alkaneet arvostaa meitä ruoantuottajia entistä enemmän. Haluaisinkin kiittää ihmisiä siitä, että ostatte kotimaista ruokaa”, Johanna kertoo.

Vesalaa, Björkiä ja musiikkia maailmalta

Johanna on ladannut tilan Facebook-sivuille muun muassa islantilaisen Björkin tuotantoa. Ensimmäinen, some-hitiksi noussut kappale taas oli espanjalainen Hijo de la Luna, kuun poika.

“Vähän erilainen musiikki on minun juttuni. Suosikkejani ovat kappaleet, joiden melodiassa on jokin juju. Ihailen esimerkiksi Vesalan sävellyksiä. Pitää olla jotain, mikä sykäyttää.”

Kevään kunniaksi Johanna ideoi yhdessä Valion ja kaustislaisen muusikko Arto Anttilan kanssa onnittelukappaleen koulunsa päättäville. Tänä keväänä Arto on Lintu-Paavolan tilalla apuna kevättöissä. Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin monitoimimies sävelsi kappaleen Niin minä tahtoisin muutama päivä sitten. Laulun teksti on Arton isoäidin Anna Anttilan kynästä.

kuuntele kevään juhlien kunniaksi sävelletty uusi kappale

  • Johanna Paavola esittää kevään juhlien kunniaksi sävelletyn uuden kappaleen: Niin minä tahtoisin (säv. Arto Anttila, san. Anna Anttila)

Lehmäfanit Monsuuni ja Joukolan Nevergreen

Emme voi kysyä lehmiltä, mitä ne tykkäävät emännän lauluista, mutta Johanna tunnistaa joukosta tietyt yksilöt, joita lauluharjoitukset kiinnostavat erityisesti.

“Minulla on pihattonavetassa seurana 70 lehmää. Osa tulee laulujen aikana ihan lähelle, toiset taas jatkavat omia puuhiaan. Monsuuni-niminen lehmä on kenties kovin fani. Myös Joukolan Nevergreen on selkeästi musiikin ystävä.”

Johanna on soittanut pienestä asti viulua, ja viimeiset 20 vuotta hän on laulanut Kaustisen hääkuorossa. Kuoro on esimerkiksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlien luottoesiintyjä. Kuoron asu on mukaelma vanhasta, kaustislaisesta hääpuvusta, joka oli väriltään musta. Kaustisella häitä juhlittiin ennen vanhaan jopa kolme päivää − musiikin tahdittamana totta kai.

Kurkista elämään maitotilalla

Kun valitset kaupassa Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa Hangosta Utsjoelle. Maksamme kaikki tuotot takaisin suomalaisille perhetiloille. #kokorahatuottajalle

katso videot maitotiloilta