Kesätöissä meijerialaa oppimassa

Hämeenlinnassa meijerialaa opiskeleva Lotte Geselle pääsi oman alan kesätöihin Lapinlahden juustolaan.

Mitä tehtäviisi kuuluu?

Työskentelen Valio Edam juuston pakkaamossa. Tehtäviini kuuluu juustojen pakkaaminen ja kaikki pakkaamiseen kuuluvat vaiheet, joita ovat mm. ajojen tarkkailu, aihioiden ja liiman lisääminen pakkauskoneeseen, ylä- ja alakalvojen vaihto, ajojen aloitus ja lopetus, koneiden vaihto tuotteen vaihtuessa, pakkaamon pesut ja puhtaanapito sekä paljon muuta.

Millainen kuva sinulla oli ennestään Valiosta?

Hyvä! Koulussa vanhemmat oppilaat, jotka olivat olleet Valion meijereissä ympäri Suomea työharjoitteluissa, kehuivat kovasti Valiota työpaikkana.

Miten sinut on otettu vastaan kesätyöntekijänä?

Oikein hyvin. Pakkaamon työntekijät ovat hauskoja, todella mukavia ja auttavaisia. Vaikka olenkin uusien ihmisten kanssa aluksi ujo ja hiljainen, mielestäni tulemme jo melko hyvin toimeen.

Millainen Valio on kesätyöpaikkana?

Valio on kesätyöpaikkana oikein kiva. Pakkaamossa on töitä laidasta laitaan ja harvoin on luppoaikaa. Melkein koko ajan on kova kiire ja varsinkin nyt kesällä kun Valio Eila® grillijuusto tuli uutena tuotteena pakattavaksi, niin kiirettä on ollut entistä enemmän. Vaikka kiirettä pitää, niin pakkaamon työntekijät osaavat pitää yllä rennon meiningin.

Pidän kovasti siitä, että työ on fyysistä. Työ on kolmivuorotyötä ja yövuorot aluksi jännittivät, koska en ollut ikinä ennen tehnyt yötöitä, saati valvonut kokonaista yötä. Ensimmäisen yövuoron jälkeen olin kuitenkin sitä mieltä, että yövuorot ovat parhaita, koska niiden jälkeen saa hyvällä omallatunnolla ottaa pitkät päiväunet!

Mistä Valion tuotteesta pidät itse eniten?

Valio  Luomu™ goudasta, koska se on ainoa isossa pakkauksessa myytävä kotimainen mieto luomujuusto, jonka tiedän. Pidän myös Valio Luomu™ vanhanajan täysmaidosta.