Kesätöissä tuotannossa, Seinäjoen valvomo

Elintarviketieteitä opiskeleva Petra ja ollut Valiolla kesätöissä jo useampana vuonna, viimeisimpänä Seinäjoella valvomossa. Monipuolinen, mielenkiintoinen työ ja hyvä työilmapiiri on saanut hänet palaamaan joka kesä takaisin.

Olen Petra, tulin kesätöihin ensimmäistä kertaa vuonna 2015. Työskentelin ensin pakkaamossa ja nyt siirryin tänne valvomoon. Täällä on ollut mukava työskennellä, joten olen halunnut palata aina kesäksi tänne. Valio on mielenkiintoinen työnantaja myös siksi, koska tuotevalikoima on laaja ja siten eri työtehtäviäkin on paljon. Työkokemukseni myötä sain innostuksen alaan ja lähdin opiskelemaan Helsingin yliopistoon elintarviketieteitä. On hyvä saada oman alan työkokemusta jo opintojen alusta lähtien ja lisäksi saan hyväksiluettua tämän kesän töistä muutaman opintopisteen.

Valvomossa tärkeimpiä työtehtäviä ovat kerman pastörointi ja kypsyttäminen voinvalmistusta varten sekä pesuista huolehtiminen. Muita työtehtäviä ovat muun muassa näytteiden ottaminen, kermojen maistelu sekä erilaiset kokeet, kuten peroksidaasikoe ja laktoosin määritys. Työ vaatii suunnitelmallisuutta, koska hommat täytyy saada valmiiksi ajallaan ja samalla huomioida useita muuttujia. Työssäni on parasta vaihtelevuus ja mukava työporukka. Työ tapahtuu kolmessa vuorossa ja töitä on myös viikonloppuisin. En ole aiemmin ollut kolmivuorotyössä, mutta yötyötkin ovat sujuneet yllättävän hyvin, eikä unirytmin muuttaminen ole ollut kovin vaikeaa.

Minut on otettu vastaan erittäin hyvin ja oli helppoa päästä mukaan työporukkaan. Työkaverit ovat olleet avuliaita ja opastaneet minua hyvin. Valvomossa on aina kaksi henkilöä samassa vuorossa ja mukavat keskustelut työn lomassa saavat päivät kulkemaan nopeasti.

Kesätöihin Valiolle?

Valio tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia kesätyöntekijöille.

Lue lisää ja hae »

Kesätöissä tuotannossa, Riihimäen nestepakkaamo
Työelämä tutuksi jo opintojen aikana
Helena Karhujoki
Parasta oli päästä soveltamaan koulussa opittuja asioita käytännössä
Helena Karhujoki
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›