Tuotannon kesätöissä Lapinlahdella ja Seinäjoella

Kuopiossa Savonia ammattikorkeakoulussa ympäristötekniikan insinööriksi opiskeleva Joni Hynynen työskenteli kesän 2017 Lapinlahden tehtaalla ympäristö-, kemikaali- ja turvallisuustehtävissä.

– Työnkuvaani kuuluivat prosesseihin liittyvät ympäristötekijät, niiden seuranta ja hallinta. Yhtenä esimerkkinä jäteveden online-analysaattorin käyttöönotto, jolla mitataan TOC-pitoisuus jätevedestä. Myös kemikaaliasiat ja työturvallisuus kuuluivat vahvasti työnkuvaani.

Jonilla on kokemusta Lapinlahden Valiolta aiemmilta kesiltä, jolloin hän on ollut töissä jauheen säkityksessä ja pakkaamossa. Entuudestaan tuttuja työkavereita oli siis jo useita. – Ensimmäisenä kesänä otettiin mahtavasti vastaan, eikä homma ole muuttunut tänäkään vuonna. Hyvä hurtti huumori on säilynyt ja yhteistyö pelaa, sanoo Joni.

– Olen pitänyt Valiosta kesätyöpaikkana ja työnantajana paljon. Valiolla on monipuolisia työtehtäviä monelta saralta ja olen oppinut paljon uutta alaani liittyen. Myös oman alani ulkopuolisia asioita, joita voin hyödyntää tulevaisuudessani, hän kertoo.

Lauri Peräkorpi työskenteli kesän Seinäjoen tuotannossa tankkipesulassa. Hänen vastuulleen kuului prosessien valvontaa, jätevesinäytteiden ottamista ja yleisiä ylläpitotoimenpiteitä sekä jäte- ja kiinteistönhuoltoon liittyviä töitä.

– Työilmapiiri on hyvä ja työkaverit mukavia. Minut on otettu hyvin vastaan ja olen saanut perehdytystä työhön ja Valion toimintaan. Nämä auttavat ymmärtämään asioita paremmin. Täällä uskaltaa kysyä neuvoa, kun sitä tarvitsee, Lauri kertoo.

Lauri opiskelee Seinäjoen ammattikorkeakoulussa maa- ja metsätaloutta ja aikoo erikoistua bio- ja elintarviketuotantoon. Maidontuotannon eri vaiheet ja jalostus sekä Valio brändi ovat tulleet hänelle tutuiksi työskennellessään maatalouslomittajana lypsykarjatiloilla. Juuri mielenkiinto elintarviketuotantoa kohtaan sai Laurin hakemaan Valiolle kesätöihin. – Valio on suuri työllistäjä Seinäjoella. Olen nyt saanut Valiolla jalkaa ovenrakoon, jolloin etenemismahdollisuuksiakin on, hän uskoo.

Kesätöihin Valiolle?

Valio tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia kesätyöntekijöille.

Lue lisää ja hae »

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›