Terveiset Valion pääkonttorin 2019 kesätyöntekijöiltä

Valion Pitäjänmäen pääkonttorilla työskentelee vuosittain parisenkymmentä kesätyöntekijää. Kesätyöt opettavat uutta ja tuovat konkretiaa opintoihin, kertovat vuoden 2019 pääkonttorin kesätyöntekijät Karoliina, Kalle, Maija ja Oona.

Kesällä Valion Pitäjänmäen pääkonttorilla valtaosa vakituisesta henkilöstöstä viettää kesälomaansa. Monet työt etenevät kuitenkin tasaiseen tahtiin, kun kesätyöntekijät avustavat ja tuuraavat muun muassa koti- ja ulkomaan myynnissä, liiketoiminnoissa, markkinoinnissa, taloushallinnossa, henkilöstötoiminnoissa, tietohallinnossa ja johdon avustavissa tehtävissä. Mutta millaista Valiolla on kesätöissä? Entä millainen on työskentelyilmapiiri tai työympäristö? Annetaanpa vuoden 2019 kesätyöntekijöidemme kertoa.

Kesätyönä palkanlaskenta

"Työskentelin Valion palkanlaskennassa viime kesänä. Työnantajana Valio oli minulle jo entuudestaan tuttu, sillä lukion jälkeisen välivuoden vietin Pitäjänmäen henkilökunnan myymälässä ja sitä ennenkin olin  ollut muutamana kesänä messutyöntekijänä Valion pisteellä Farmari-messuilla. Palkanlaskennassa ja Valiovalinnassa työkaverit sekä eri tiimien työilmapiiri ovat olleet aivan mahtavia. Valiolla ollaan avuliaita, ystävällisiä ja joustavia ja se on yksi syy, miksi olen viihtynyt Valiolla niin hyvin."

Karoliina Hakanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Henkilöstötoiminnoissa

"Hain Valiolle, sillä halusin päästä työskentelemään vastuulliseen ja suureen yritykseen, jossa voin kokea työni merkitykselliseksi ja hyödyntää kasvatustieteiden opinnoissa karttunutta osaamistani. Työskentelin henkilöstötoiminnoissa strategisen resursoinnin ja osaamisen tiimissä. Sain vastuuta ja vapautta toteuttaa työtäni omaan, vasta kehittyvään asiantuntijuuteeni nojaten. Parasta oli se, että työssä oli riittävästi haasteita ja mahdollisuus oppia jatkuvasti uutta."

Maija Viitasaari, Tampereen yliopisto

Kesäduuni viennissä

"Kulunut kesä oli kolmanteni Valiolla. Ensimmäiset kaksi kesää työskentelin kotimaan myynnissä myyntineuvottelijana ja viime kesän vientikoordinaattorina. Vientikoordinaattorin arkeen kuuluu erilaisia tilaus- ja toimitusprosessin tehtäviä, kuten kommunikointia asiakkaan, tehtaan ja huolitsijoiden kanssa, vientidokumenttien valmistelemista sekä laskutusta. Vastuullani on pääasiassa ollut Kiinan ja Japanin markkinat ja se, että asiakkaan tilaamat tuotteet päätyvät tehtaalta asiakkaalle sovitussa aikataulussa."

Kalle Kaisko, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Markkinoinnin kesätyöt

"Hain Valiolle markkinointiin kesätöihin, sillä olin seurannut Valion mainontaa pitkään ja haaveillut pääseväni joskus mukaan toteuttamaan mainoskampanjoita. Lisäksi Valiossa minua kiinnosti yrityksen vastuullisuus. Täällä tehdään paljon hienoja asioita paremman tulevaisuuden eteen. Kesätöissä vastuullani on ollut muun muassa sosiaalisen median sisällöntuotantoa ja moderointia, kuluttajapalautteiden käsittelyä, laskujen tiliöintiä sekä markkinointikampanjoissa avustamista. Toimistötyöhön vaihtelua ovat tuoneet myös tapahtumat. Parin pr-tapahtuman ja maitotilavierailun lisäksi kesääni mahtui Maailma kylässä -tapahtuma, Sideways-festivaali sekä Okra-messut. Ilokseni urani jatkuu vielä kesän jälkeen vakituisena työntekijänä markkinointiassistentin tehtävissä."

Oona Saastamoinen, valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta