Kesätyöt Valio Aimo® tukkukaupassa: Yaaqub pitää tutuista asiakkaista, iloisista työkavereista ja hyvistä esihenkilöistä.

”Meillä on hyvä työilmapiiri ja minut otettiin kesätyön alussa hyvin vastaan”, Yaaqub kertoo kesätöiden aloittamisesta Sörnäisten Valio Aimo® tukkukaupassa. Kalasataman kupeessa sijaitsevaan tukkuun on helppo kulkea töihin, ja kesän kohokodat ovat muodostuneet jokapäiväisistä asioista ja kohtaamisista. Työn parhaissa puolissa korostuvat ihmiset- niin työkaverit kuin asiakkaatkin.

Yaaqub työskentelee Sörnäisten pikatukussa tukkutyöntekijänä ja purkaa tukkuun saapuvia kuormia hyllyihin. Syksyllä jatkuvien konetekniikan opintojen rinnalla Yaaqub jatkaa tukkukaupassa viikonloppuvuoroja tehden. Jatkosta sai sopia joustavasti, ja esimerkiksi tenttiviikot otetaan työvuorosuunnittelussa huomioon.

Minkälaista työnteko tukkukaupan arjessa on?

”Tiesin etukäteen, että työtehtävät vastaavat melko paljon kaupassa työskentelyä. Olen aikaisemmin ollut kaupassa töissä sekä tuomaroinut jalkapallopelejä”, Yaaqub kuvaa kokemuksiaan. Vaikka tukkukauppa on suuri, oppii sen salat tuntemaan kesän mittaa, ja työilmapiiri on työkavereiden kesken hyvä.

Tukku palvelee laajasti esimerkiksi ravintoloita, kahviloita, hotelleita ja teollisuuden asiakkaita. ”Meillä käy melkein päivittäin tuttuja asiakkaita, joista monen kanssa vaihdetaan kuulumiset ja heitetään hyvää vitsiä. Tämä piristää aina päivää”, sanoo Yaaqub tutusta asiakaskunnasta.

Vaikka perustehtävät ovat tukussa päivittäin samat, on jokainen päivä täynnä uusia käänteitä, joita ratkotaan yhdessä. Yaaqubin työtehtävät muodostuvat kuormien purkamista sen mukaan, mitä tuotteita hyllystä puuttuu. 2-vuorotyö on hyvää vaihtelua ja auttaa myös rytmittämään arkea. ”Tykkään kuitenkin enemmän aamuvuoroista, sillä sen jälkeen on vielä pitkä päivä aikaa tehdä asioita illalla. Töiden jälkeen pelaan esimerkiksi koripalloa tai käyn kuntosalilla.”

Meidän tukku on hyvä työpaikka, koska täällä on paljon iloisia työntekijöitä.

Mikä tekee tukkutyöstä mielekästä?

”Meidän tukku on hyvä työpaikka, koska täällä on paljon iloisia työntekijöitä”, aloittaa Yaaqub. ”Myös esihenkilömme ovat hyviä ja rentoja, ja he pyytävät aina kohteliaasti tekemään asioita”, hän jatkaa. Työnteko Valio Aimo® tukkukaupassa on hauskaa, asiakaslähtöistä ja monipuolista. Työn fyysisyyttä ei myöskään sovi unohtaa, mutta tehtävissä jaksaa ja pärjää hyvällä peruskunnolla ja työtä pelkäämättömällä asenteella. ”Kesän edetessä tulee myös vahvemmaksi”, Yaaqub kuvaa.

Palvelutasoa pidetään tukussa korkealla, ja työntekijän kehittymistä tuetaan työnkierron avulla ja kouluttamalla työntekijät mahdollisimman monen osaston osaajiksi. Sörnäisten pikatukussa työskentelee Yaaqubin työkavereina noin viisikymmentä rentoa ja työtä pelkäämätöntä tukkutyön osaajaa. Työyhteisössä on sekä korvaamatonta tietotaitoa omaavia pitkän työuran henkilöitä että nuoria, jotka tuovat oman ikäpolvensa tietoa ja osaamista yhteisöön.

Miksi Valio Aimo® tukkukauppaan kannattaisi hakea töihin?

Valio Aimo® tukkuun kannattaa hakea töihin tutustumaan tukkumaailmaan; kaikista tärkeintä on oma asenne ja työtä pelkäämätön persoona! Tukussa on taattua, että jokainen päivä on omanlaisensa. Touhua ja hälinää riittää, mutta se on loppujen lopuksi hyvässä työyhteisössä kaikista palkitsevinta.

"Hakuprosessissa kannattaa muistaa erottua joukosta”, Yaaqub kehottaa kysyttäessä vinkkejä kesätyö- ja muuhun työnhakuun Valion mahdollisuuksia ajatellen.

Hauska tukustua!

Valio Aimo® tukulla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattavin jakeluverkosto. Tukkumme palvelee laajasti ravintoloita, kahviloita, suurkeittiöitä, leipomoita, hotelleja, catering- ja pitopalveluja, sekä julkishallinnon ja teollisuuden asiakkaitamme ympäri Suomea. Pikatukkumme sijaitsevat Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Toimitustukkumme toimivat Espoossa ja Kuopiossa.

Jos työmahdollisuudet iloisessa porukassamme kiinnostavat, käy tutustumassa avoimiin työpaikkoihimme täältä.

Valiojengi
Hankintojen ja pakkauskehityksen tiimin kesätyöntekijä Teemu Lindholm: ”Valiolla työskentelevät ammattilaiset puskevat hommia eteenpäin yhteisen hyvän eteen”.
Valiojengi
People -toiminnon kesätyöntekijä Anna Veijalainen: ”uskon, että haluaisin tulevaisuudessakin tehdä töitä HR:n parissa”.
Valiojengi
Päävaraston logistiikan kesätyöntekijät Oskari ja Eerika varmistavat, että tuotteen matka jatkuu turvallisesti kohti jakeluvarastoja, kauppoja ja kouluja.
Valiojengi
Talouden kesätyöntekijä Vili Pohjola: ”olen oppinut täsmällisyyttä ja paineen alla toimimista”.
Valiojengi
Vastuullisuustiimin kesätyöntekijä Nino Grönlund: ”vastuullisuustiimissä on tärkeää olla perillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu”.