Kierrättämällä säästät luontoa

Kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että kierrättäminen kannattaa. Ongelmaksi saattaakin muodostua lähinnä kierrätykseen kelpaavien ja kelpaamattomien jätteiden tunnistaminen. Tässä muutama ohje helpottamaan kierrätystä.

Valio haluaa osaltaan vaikuttaa kaatopaikkajätteen vähentämiseen. Siksi valitsemme pakkausmateriaalimme huolella. Valion tavoitteena on lisätä uusiutuvan raaka-aineen osuutta pakkausmateriaaleissa.  Kuluttajille saakka päätyvästä pakkausmateriaalista nestepakkauskartongin osuus on noin 75 prosenttia. Panostuksemme pakkausmateriaalien ympäristöhaittojen pienentämiseen ovatkin keskittyneet kartongin kierrätysasteen maksimointiin. Oikeat pakkausvalinnat mahdollistavat kuluttajille helpomman kierrätyksen - kierrättämällä käyttämäsi tuotepakkaukset myös sinä säästät luontoa.

Voit kierrättää yli 80 prosenttia Valion pakkauksista

Kaikissa pakkauksissamme on ohjeet kierrätykseen, ja jo yli 80 prosenttia pakkauksista voidaan kierrättää. Tässä muutama muistisääntö helpottamaan kierrätystä:

Kartonkikierrätykseen sopivat kaikki kartonkitölkit (esim. maidot ja mehut) sekä monipakkausten kartonkikääreet.

 

Kartonkikierrätykseen sopivat myös kaikki korkilliset tölkit korkkeineen (esim. maidot ja piimät) sekä pillimehut.

 

Metallikierrätykseen kuuluvat alumiiniläpät ja -kannet (esim. tuorejuusto-, viili- ja jogurttipurkkien alumiinikannet ).

 

Kaikki muut Valion tuotteiden pakkausjätteet sopivat energiajakeeksi (esim. pakkausmuovit ja muovikorkit), sillä emme käytä polttolaitosten näkökulmasta ongelmallisia klooripitoisia muoveja.

 

Mitä kierrätettävälle materiaalille tapahtuu?

Valio on osakkaana Suomen NP-kierrätys Oy:ssä, joka huolehtii siitä, että käytetyt nestepakkaukset päätyvät kierrätykseen. Suomessa kerätty kartonki ja sen mukana nestekartonkipakkaukset päätyvät kartonkiteollisuuden raaka-aineeksi. Jogurtti- ja viilipurkkien kansien alumiinia voidaan käyttää uusien tuotteiden raaka-aineina. Kartonkikierrätykseen menevien tölkkien muoviosat, kuten korkit, voidaan käyttää polttoaineena esimerkiksi kartonkitehtaan voimalaitoksessa.

Valion pakkauksia käytetään satoja miljoonia kappaleita vuodessa. Kierrättämällä ne säästämme luonnonvaroja ja edistämme materiaalitehokkuutta!

Kierrätyksen muistilista
 

Muovikorkit kartonkikeräykseen tai suoraan energiajakeeksi

Tölkkien muovit erotellaan kartongista ja voidaan käyttää polttoaineena voimalaitoksessa.

Kartonki ei sovi kotikeräyspaperi-laatikkoon

Elintarvikejäämät pilaavat kartongin. Kartongin kuidut ovat erilaisia kuin paperin kuidut.

Etsi lähin kierrätyspiste

Mikäli taloyhtiössäsi ei ole kaikkia kierrätysastioita, löydät lähimmät täältä: http://www.kierratys.info/

Näin kierrätät maitotölkin

Huuhdo ja kuivaa

Elintarvikejäämät ja kosteassa kasvavat mikrobit pilaavat kartongin kuidun.

Litistä ja pakkaa

Pakkaamalla fiksusti säästät tilaa niin kotona kuin kierrätysketjussa.

Kierrätä

Vie tölkit taloyhtiösi kartonkikeräysastiaan tai lähimpään aluekeräysastiaan. Korkkipakkauksen korkin voi halutessaan irrottaa ja hävittää energiajätteenä.Katso kierrätysvinkit

 

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi