Mukava työympäristö ja kiinnostavat tehtävät yhdistävät Valion pääkonttorin kesätyöntekijöiden kokemuksia

Valio työllistää kesäisin noin 300 kesätyöntekijää, joista parisenkymmentä työskentelee Valion Pitäjänmäen pääkonttorilla. Kesätyöt opettavat uutta, tuovat konkretiaa opintoihin ja Valion kaltaisessa työympäristössä niitä on kiva tehdä, kertovat kesän 2016 pääkonttorin kesätyöntekijät.

Monipuolisia tehtäviä ja uuden oppimista

Kesällä Valion Pitäjänmäen pääkonttori hiljenee, kun valtaosa vakituisesta henkilöstöstä viettää kesälomaansa. Monet työt etenevät kuitenkin tasaiseen tahtiin. Siitä kiitos kuuluu Valion kesätyöntekijöille, jotka avustavat ja tuuraavat muun muassa koti- ja ulkomaan myynnissä, liiketoiminnoissa, markkinoinnissa, taloushallinnossa, henkilöstötoiminnoissa, tietohallinnossa ja johdon avustavissa tehtävissä toukokuusta syyskuun alkuun.

Johanna Veuro, Katariina Ollari, Aleksi Huovinen ja Tiina Juhola työskentelevät kaikki eri tehtävissä, mutta kokemukset työn mielenkiintoisuudesta ja opettavaisuudesta sekä työilmapiiristä ovat kaikilla samansuuntaisia.

– Työ on ollut vielä monipuolisempaa ja mielenkiintoisempaa, kuin mitä etukäteen odotti. Oman alan työkokemus on selkeyttänyt myös ajatuksia syksyllä jatkuvien opintojen suhteen, riskienhallinnan Johanna Veuro ja konsernimarkkinoinnin Katariina Ollari kertovat.

– Kaupallisen alan opinnoissa oppii tuntemaan yrityksen toiminnan teoriassa, mutta Valiolla on päässyt näkemään ihan konkreettisesti, miten suuri yritys toimii, liiketaloutta opiskeleva Tiina Juhola ja kauppatieteitä opiskeleva Aleksi Huovinen pohtivat.

Valiojengillä hyvä henki tehtailta toimistolle

Monet Valion kesätyöntekijöistä viettävät talossa useammankin kesän. Johdon assistenttien kesätuuraaja Tiina on Valiolla toista kesää. Taloudessa analyysien parissa työskentelevällä Aleksilla Valio-kesiä on takana jo kuusi.

– Viimeiset kaksi kesää olen ollut Joensuun tehtaalla linjapalvelun tehtävissä ja sitä ennen neljä Suonenjoella tuotannossa. On ollut mukava huomata, että sieltä tuttu hyvä työilmapiiri ja yhteishenki vallitsevat myös täällä pääkonttorilla, Aleksi kehuu.

– Alusta asti on kannustettu kysymään ja pyytämään apua, jos joku asia tuntuu epäselvältä. Viime kesän hyvien kokemuksien perusteella oli helppo päätös hakea Valiolle uudestaan, Tiina kertoo.

Myös ensimmäistä kertaa Valiolla tänä kesänä työskentelevät Katariina ja Johanna kehuvat ilmapiiriä.

– Kyllä tänne tulisi mielellään toiseksikin kesäksi, molemmat sanovat.