Ruotsissa rakastetaan Valion laktoosittomia tuotteita

Vuonna 2002 Valio oli ensimmäinen yritys, joka toi laktoosittoman maidon Ruotsin markkinoille. Maitojen, jogurttien ja ruoanvalmistustuotteiden lisäksi ruotsalaisille maistuvat muun muassa Valion juustot ja Valio MiFU®.

Laktoosittomuuden edelläkävijä

Kun lanseerasimme laktoosittoman maidon vuonna 2002, oli laktoosi-intoleranssi vielä monelle ruotsalaisille tuntematon asia. Yli viidessätoista vuodessa tietoisuus on kasvanut huomattavasti, ja nykyään kaupan omiltakin merkeiltä löytyy laktoosittomia vaihtoehtoja.

Kovasta kilpailusta huolimatta Valio on onnistunut säilyttämään asemansa markkinajohtajana. Siitä kiitos kuuluu Valion patentoidulle, ainutlaatuiselle laktoosittomalle teknologialle, jonka ansiosta laktoosittomia tuotteita voidaan valmistaa mausta ja ravintoaineista tinkimättä.

Saamme jatkuvasti hyvää palautetta tuotteidemme erinomaisesta mausta ja innovatiivisuudesta. Useat kuluttajat pitävät Valion laktoosittomia tuotteita parhaimmin makuisina, ja olemme voittaneet myös useita makutestejä.

Vuonna 2002 Valio oli ensimmäinen yritys, joka toi laktoosittoman maidon Ruotsin markkinoille.

Innovatiivisia uutuuksia

Ensimmäisiä laktoosittomia tuotteita Ruotsin markkinoilla olivat maitojen lisäksi jogurtit. Vuosien aikana valikoimaan on tuotu myös voi, tuorejuustoja, ruokakermoja ja muita ruoanvalmistustuotteita. Viimeisimpiin lanseerauksiin kuuluvat ohuen ohuet juustoviipaleet, herkuttelujuustot sekä Suomessa suuren suosion saavuttaneet Valio MiFU® tuotteet.

Kuluttajille ja ammattilaisille

Kuluttajatuotteiden lisäksi Ruotsin Valio tarjoaa laktoosittomia laatutuotteita ammattilaisille suurkeittiöissä ja ravintoloissa. Kaikki Ruotsissa myytävät tuotteet valmistetaan Suomessa. Niiden myynnin, markkinoinnin ja logistiikan parissa työskentelee 50 ihmistä. Vuonna 1994 perustetun Valio Sverige AB:n pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, mutta myyntiedustajat työskentelevät ympäri maata.

Vastuullisuus
Mistä Valion tuotteet tulevat ja mihin niitä viedään?
Valiojengi
Valio Baltia on vahvasti paikallinen toimija
Valiojengi
Laatu on Valio Shanghain valttikortti