Somesta tuttu yhteisöasiantuntija – ”Mari Valiolta”

Mari Kokko on Valion yhteisöasiantuntija ja hän huolehtii markkinoinnissa digi- ja kuluttajakanavat tiimissä sosiaalisesta mediasta. Hän onkin somesta tuttu ”Mari Valiolta”.

Marin ensimmäinen kosketus Valioon tuli opiskeluaikojen vierailulla, ja jo silloin hän mietti, että olisi hienoa olla täällä töissä. Pian opintojen jälkeen hän päätyikin ensin puhelinmyyntiin, ja nyt takana on jo 12 vuotta Valiojengissä.

Somen monitoiminaisella on päivällä monta rautaa tulessa. "Mari Valiolta” viestii Valion omissa kanavissa: kirjoittaa Ujo kerma blogia, twiittaa, postaa Valion Facebook ja Instagram-tileille, sekä käy läpi someen tulleet viestit. Joskus hän laittaa kätensä kirjaimellisesti likoon, ja hänen kätensä ikuistetaan Youtube-videoreseptiin.

"Jokainen työpäiväni on erilainen, mutta vauhti on sama. Ikinä ei myöskään tiedä mitä päivä voi tuoda tullessaan."

Kaksi asiaa kuitenkin pysyvät samoina. Ensimmäisenä aamulla Mari huolehtii, että kahvikulman televisiossa pyörii Valion Twiitit ja toinen on some viestien läpikäyminen. Mari on monessa mukana Valion sisällä, mutta tiiviimmin hän tekee töitä markkinoinnin, viestinnän, tuoteryhmien ja mediatoimiston kanssa.

Marin työpäivät täyttyvät usein palavereilla, jotka liittyvät brändien tekemisiin ja tulevaan suunnitteluun. Joinain päivänä hän voi kuvata reseptivideoita, tuottaa somepostauksia lanseeraustilaisuudessa, arpoa somekilpailujen voittajia, viritellä käyntiin digikampanjoita ja joinain taas kouluttaa sosiaalisen median oppeja valiolaisille tai suunnitella sisältökalenteriin tulevia teemasisältöjä.

"Tykkään työstäni paljon, erityisen mieluisaa on käymäni dialogi kuluttajien kanssa ja se, että saan edustaa Valiota omalla luontevalla äänensävylläni."

Marin mielestä on hienoa saada olla tekemisissä maitotilayrittäjiemme kanssa #valiomaitoa-sometekemisen kautta, ja osana lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia tukevaa Valio Akatemia -tiimiä. Työpäivien vaihtelevuus tekee työstä jännittävää ja mielenkiintoista. Lisäksi työssä innostaa myös mukava työympäristö ja työkaverit sekä kannustava ilmapiiri. ”Meillä on ehdottomasti hyvä tekemisen meininki”, Mari kuittaa.

Kun Mari ei ole ”Mari Valiolta”, hän postailee kuvia Instagramiin omalle tilille, @rakkaudellamari. Insta onkin hänen suosikkikanavansa, joka jaksaa innostaa ja inspiroida. Muutenkin Mari on aktiivinen somessa ja kiinnostunut sen ilmiöistä.


Energiatarpeesi