Syödään suomalaista – ja pidetään työ Suomessa

Kaupan hyllyllä voi iskeä valinnanvaikeus. Erilaisia tuotteita löytyy paljon ja niiden vertailu voi olla haastavaa. Mitähän näistä pitäisi valita? Entä mistä tunnistan suomalaisen tuotteen?

Me suomalaiset olemme omavaraisempia kuin moni muu kansa maailmalla: tuotamme suurimman osan ruoastamme kotimaisista raaka-aineista, suomalaisella työllä. Siksi ruokaa riittää kauppojen hyllyillä myös poikkeusaikoina.

Monta hyvää syytä valita suomalaista

Valitsemalla suomalaista autat pitämään pellot viljeltyinä, tehtaat pyörimässä ja työn Suomessa. Ai mitenkö? Esimerkiksi meillä Valiolla töitä tehdään paitsi 4 000 maitotilallamme, myös monella etapilla tuotteiden matkalla kohti kauppoja: lukuisissa maitoautoissa, 12 tehtaassa ja neljässä suuressa varastossa. Lisäksi Valion omistavat maitotilayrittäjät työllistävät niin eläinlääkäreitä, lomittajia, rehuntekijöitä kuin koneiden huoltajiakin.

Mietitkö vieläkin, miksi valita suomalaista? Tässä pari hyvää syytä lisää: tieto ruoan alkuperästä, lyhyet kuljetusmatkat sekä tietenkin hyvä maku. Me Valiolla valmistamme tuotteemme maidosta, jonka ostamme aina samoilta tiloilta, omistajiltamme. Siksi tunnemme koko maidon matkan ja voimme olla varmoja siitä, että tuotteet ovat juuri sellaisia kuin niiden kuuluukin.

Näin tunnistat suomalaisen tuotteen

Tuotteen nimi, pakkauksen suomalaiset maisemat tai tutut raaka-aineet eivät välttämättä kerro koko totuutta tuotteen alkuperästä. Hyvää Suomesta -merkki, eli se tuttu joutsenmerkki, sen sijaan kertoo.

Valitse vaikka yksi näistä Valion yli 350 Hyvää Suomesta -merkin saaneesta tuotteesta. Tuetaan yhdessä kotimaista ja valitaan #hyvääsuomesta.

Mitä Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa?

Hyvää Suomesta -merkki on tae suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Jos valitset Hyvää Suomesta -merkityn tuotteen, voit olla varma, että kaikki siinä käytetty maito, liha, kala ja muna ovat aina 100 % suomalaista. Sama edellytys koskee kaikkia yhden ainesosan tuotteita. Jos raaka-aineita on useita, on niiden yhteenlasketun suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %.

Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on lupaus suomalaisesta työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkin tuotteet pakataan ja valmistetaan aina Suomessa.

Lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä voit lukea täältä.

Vastuullisuus
Hyvää työtä ja huomenta
Valiojengi
Suomalaiskodeissa syödään nyt juustovoileipiä ja leivotaan − näin arki rullaa maitotiloilla ja meijereissä
Maitotilan elämää
Maitotiloilla arki jatkuu poikkeustilasta huolimatta