Talouden kesätyöntekijä Vili Pohjola: ”olen oppinut täsmällisyyttä ja paineen alla toimimista”.

Markkinointia opiskelevaa Viliä kiinnosti saada laajempaa käsitystä liiketalouden alasta, ja kesätyö talouden tehtävien parissa on täyttänyt tämän toiveen. Työmahdollisuuksissa Valiolla kiehtovat yrityksen laaja toiminta, tunnettuus ja pitkät perinteet.

Opiskelen tradenomiksi Laurea-ammattikorkeakoulussa. Opintoni ovat painottuneet markkinointiin, joten suorittavan työn tasaisuus ja ennakoitavuus on tuntunut raikkaalta vastapainolta opintojen luovalle tekemiselle.

Olen ensimmäistä kesää töissä Valiolla. Töiden aloittamisesta tuli heti hyvä fiilis.

Talouden kesätyöntekijänä olen tehnyt pääasiassa myyntireskontraa, eli käsitellyt Valiolle saapuvia maksuja ja kirjannut niitä kirjanpitojärjestelmään. Työtahti on ollut kova ja olen nauttinut siitä. Lisäksi mukavilta työkavereilta on voinut aina pyytää apua tarvittaessa.

Olen oppinut työtehtävissäni täsmällisyyttä ja paineen alla toimimista erityisesti kuukauden vaihteessa kauden mennessä kiinni, kun asiat pitää saada tehtyä ajallaan. Olen nauttinut rutiinityöstä ja siitä, että tiedän jatkuvasti mitä työtehtäviä on edessä.

Valiolla hämmästyin siitä, kuinka pitkiä työuria ihmiset täällä tekevät. Työssä viihtymisestä kertoo se, että esimerkiksi oma esihenkilöni on aloittanut talossa jo ennen kuin olen itse syntynyt. Eikä ihme, sillä ilmapiiri on toimistolla hyvä: kaikki moikkailevat toisiaan ja vastaanotto uusille työntekijöille on lämmin.

Työnteko Valiolla on ollut mielenkiintoista ja innostavaa. Parhaana muistona työtehtävien lisäksi mieleeni on jäänyt vierailu Pitäjänmäen mehutehtaan varastolla. Valiolla on myös erinomaiset henkilöstöedut: erityisesti etuudet Aimo-tukkuun ovat olleet kovalla käytöllä.

Kesätyöntekijät ovat täällä tasavertaisia tiimin jäseniä, mikä kertoo arvostuksesta meitä kohtaan. Työnteko on ollut rentoa ja itsenäistä; myös kesätyöntekijöillä on ollut mahdollisuus etätöihin ja joustavaan työaikaan.

Suosittelen Valiota kesätyöpaikkana, koska täällä pääsee tasavertaiseksi osaksi tiimiä ja työyhteisöä. Valiolla on tarjolla paljon erilaisia työtehtäviä. Asenne ratkaisee, ja jos oman kärkialan työnhaun osalta ei löydy itselle mahdollisuuksia voi osaamistaan ja ymmärrystään avartaa erilaisten työtehtävien kautta.

Vapaa-ajallani laulan pehmoindierockia soittavassa Antikset -bändissä.

Paras vinkki kesäiseen Helsinkiin on Helsingin saaristoon tutustuminen.

Valion tuotesuositukseni on aromikas, herkutteluhetkiin sopiva Valio AURA® Gold.

Valiojengi
People -toiminnon kesätyöntekijä Anna Veijalainen: ”uskon, että haluaisin tulevaisuudessakin tehdä töitä HR:n parissa”.
Valiojengi
Vastuullisuustiimin kesätyöntekijä Nino Grönlund: ”vastuullisuustiimissä on tärkeää olla perillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu”.
Valiojengi
Hankintojen ja pakkauskehityksen tiimin kesätyöntekijä Teemu Lindholm: ”Valiolla työskentelevät ammattilaiset puskevat hommia eteenpäin yhteisen hyvän eteen”.
Valiojengi
Päävaraston logistiikan kesätyöntekijät Oskari ja Eerika varmistavat, että tuotteen matka jatkuu turvallisesti kohti jakeluvarastoja, kauppoja ja kouluja.
Valiojengi
Kesätyöt Valio Aimo® tukkukaupassa: Yaaqub pitää tutuista asiakkaista, iloisista työkavereista ja hyvistä esihenkilöistä.