Valio Luomu™ maito hyppäsi Suomen ensimmäisen biokaasumaitoauton kyytiin

Helmikuun 2019 alusta lähtien Valio Luomu™ maito kulkee tilalta meijeriin nesteytetyn biokaasun eli LBG:n voimalla. Biokaasuauto pienentää maidon keräilyn hiilijalanjälkeä ja on kiertotaloutta parhaimmillaan: Valion tehtaiden jätteestä valmistetaan nimittäin biokaasua.

LBG-maidonkeräilyauto kerää vajaat 10 prosenttia kaikesta Valio Luomu™ maidosta ja kiertää eteläisen Suomen keräilyreitillä.

Logistiikkakokonaisuuden hiilijalanjäljen pienentäminen on merkittävää koko hiilineutraalin maidontavoitteen kannalta, sillä ajokilometrejä tulee paljon, kun maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita kuljetetaan. Meillä on muitakin biokaasukäyttöisiä ajoneuvoja, kuten jakeluauto ja henkilöstön työsuhdeautoja", Valion kehityspäällikkö Petteri Tahvanainen sanoo.

  • Kestävän liikennöinnin edelläkävijät - Valio

    Valio hyödyntää biojätteistä tuotettua ympäristöystävällistä biokaasua polttoaineena. Katso video!

Oletko bongannut tällaisen auton oman lähikaupan pihasta? Kim Nyberg ajaa Valion ensimmäistä biokaasulla kulkevaa jakeluautoa, joka vie kauppoihin tavaraa pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää!
Maitotilalliset ilmastonmuutosta jarruttamassa: Anu Ellä varastoi hiilidioksidia maaperään
Helena Karhujoki
Hackathonissa luotiin lantaa ja ratkottiin metaanihaastetta
Helena Karhujoki
Hiilijalanjäljen nollaus ei tapahdu yhdessä yössä – miksi pidempi tie on vastuullisempi valinta?
Juha Nousiainen

Kohti hiilineutraalia maitoa 2035

Tunnemme maidontuotannon ympäristövaikutukset ja vastuunamme on vähentää niitä aktiivisesti. Maidontuottajat maatalous ovat osa ilmastonmuutoksen ratkaisua.

Lue lisää
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›