Valio Luomu™ maito hyppäsi Suomen ensimmäisen biokaasumaitoauton kyytiin

Helmikuun 2019 alusta lähtien Valio Luomu™ maito kulkee tilalta meijeriin nesteytetyn biokaasun eli LBG:n voimalla. Biokaasuauto pienentää maidon keräilyn hiilijalanjälkeä ja on kiertotaloutta parhaimmillaan: Valion tehtaiden jätteestä valmistetaan nimittäin biokaasua.

LBG-maidonkeräilyauto kerää vajaat 10 prosenttia kaikesta Valio Luomu™ maidosta ja kiertää eteläisen Suomen keräilyreitillä.

Logistiikkakokonaisuuden hiilijalanjäljen pienentäminen on merkittävää koko hiilineutraalin maidontavoitteen kannalta, sillä ajokilometrejä tulee paljon, kun maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita kuljetetaan. Meillä on muitakin biokaasukäyttöisiä ajoneuvoja, kuten jakeluauto ja henkilöstön työsuhdeautoja", Valion kehityspäällikkö Petteri Tahvanainen sanoo.

  • Kestävän liikennöinnin edelläkävijät

    Valio hyödyntää biojätteistä tuotettua ympäristöystävällistä biokaasua polttoaineena. Katso video!

Oletko bongannut tällaisen auton oman lähikaupan pihasta? Kim Nyberg ajaa Valion ensimmäistä biokaasulla kulkevaa jakeluautoa, joka vie kauppoihin tavaraa pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää!
Ilmasto
Maitotilalliset ilmastonmuutosta jarruttamassa: Anu Ellä varastoi hiilidioksidia maaperään
Ilmasto
Hiilijalanjäljen nollaus ei tapahdu yhdessä yössä – miksi pidempi tie on vastuullisempi valinta?

Hiilijalanjälki nolla 2035

Me tunnemme oman toimintamme ympäristövaikutukset ja haluamme olla osa ratkaisua. Soijaton lehmien ruokinta, hiiliviljelijäkoulutukset ja biokaasulla kulkeva maitoauto ovat esimerkkejä työstämme tähän asti.

Seuraa etenemistämme