Valio merkki kertoo suomalaisuudesta

Kaikki Valio merkillä varustetut Suomessa myytävät tuotteet valmistetaan 100-prosenttisesti suomalaisesta maidosta kotimaisella työllä Suomessa. Tällä tavoin Valio on mukana rakentamassa elinvoimaista maaseutua ja taloudellista hyvinvointia kaikkialle maahan. Valio tulouttaa Suomeen reilusti yli miljardi euroa vuodessa, kun mukaan lasketaan tuottajille maksettava tilityshinta sekä tehtaiden toiminnan synnyttämä rahavirta.

Valion maitoketju työllistää arviolta 25 000 suomalaista

Valion tuotteet syntyvät suomalaisella työllä. Valioryhmä työllistää välittömästi tai välillisesti noin 25 000 suomalaista maalla ja kaupungeissa, kun otetaan huomioon maitotiloilla, Valiolla ja kuljetusyrityksissä työskentelevät ihmiset.

Maidon alkulähde, siis maitotila, työllistää keskimäärin kolme henkilöä, kun isäntäpari lasketaan mukaan. Isäntäparin lisäksi maitotila tarjoaa työtä mitä erilaisimmille ammattiryhmille, esimerkiksi eläinlääkäreille, lomittajille, seminologeille, rehunvalmistajille ja koneenkorjaajille. Valiolaisia maitotiloja on Suomessa noin 6 900. Niinpä jo pelkästään maitotilat työllistävät noin 20 000 suomalaista.

"Maidon alkulähde, siis maitotila, työllistää keskimäärin kolme henkilöä, kun isäntäpari lasketaan mukaan."

Laadukkaasta raaka-aineesta valiolaiset kehittävät ja valmistavat maukkaita tuotteita. Valiolla on Suomessa noin 3 000 työntekijää huolehtimassa muun muassa tuotekehityksestä, valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista. Valiolla on Suomessa 13 tehdasta: Helsingissä, Vantaalla, Riihimäellä, Turengissa, Tampereella, Seinäjoella, Jyväskylässä, Äänekoskella, Joensuussa, Lapinlahdella, Suonenjoella, Haapavedellä ja Oulussa. Ympäri Suomen levittäytyneiden maitotilojen ja tehtaiden ansiosta Valio työllistää ihmisiä kaikkialla maassa.

Toimiva maitoketju edellyttää tehokkaita kuljetuksia. Maito kerätään ja kuljetetaan maitotiloilta meijereihin ja juustoloihin. Valmiit tuotteet taas jaellaan kauppoihin. Valiolla maidon keräilystä ja tuotteiden jakelusta huolehtivat kuljetusyrittäjät, joiden kanssa Valio pyrkii pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Suomessa maidon keräilyyn ja tuotteiden jakeluun osallistuu kaikkiaan noin 1 400 henkilöä.

"Valion maito tulee suomalaisilta maitotiloilta."

Maitotilayrittäjät omistavat Valion

Valion maito tulee suomalaisilta maitotiloilta. Nämä maitotilayrittäjät myös omistavat Valion. Kaikki yhtiön tuotot maksetaan omistajille, ja siten Valio on mukana turvaamassa maidontuotannon ja maaseudun elinkelpoisuutta Suomessa.

Valion taloudellista menestymistä mitataan sillä, kuinka paljon omistajien maidolle luodaan arvoa eli maitotuottoa. Maitotuotto siirtyy maitotilayrittäjien oskuuskunnille tilityshinnan muodossa. Osuuskunnat maksavat jäsenilleen maidon tuottajahinnan. Valion tavoitteena ei ole kerätä omaa voittoa, vaan maksaa parhaiden eurooppalaisten meijereiden tasoista tilityshintaa.


Energiatarpeesi