Valio on sijalla 10 luonnontieteellisten alojen opiskelijoiden ihannetyönantajana

Valio sijoittui tänä vuonna FMCG-toimialan parhaaksi sekä luonnontieteellisten että teknisten alojen opiskelijoiden mielikuvissa Universumin tekemässä tutkimuksessa, johon vastasi yli 14 000 opiskelijaa. Lisäksi sijoituimme sijalle 10 luonnontieteellisten alojen opiskelijoiden ihannetyönantajana. Universum Global tutkii vuosittain korkeakouluopiskelijoiden ja jo työelämässä toimivien ammattilaisten odotuksia työnantajia kohtaan sekä heidän mielikuviaan eri työnantajista.

Tutkimuksen mukaan opiskelijat arvostavat erityisesti Valion tarjoamia monipuolisia työtehtäviä ja työssä oppimisen mahdollisuuksia. Valion organisaatiokulttuuri ja työympäristö mielletään ystävällisiksi ja vahvuutena pidettiin myös Valion arvoja sekä toiminnan erittäin vahvoja eettisiä standardeja.

”On ilahduttavaa kuulla, että Valio tunnetaan opiskelijoiden keskuudessa yrityksenä, jossa pääsee sekä kehittymään että kehittämään. Valion arvoista erityisesti yhteistyö resonoi opiskelijoissa ja se liittyy myös ystävälliseen työympäristöön, jota opiskelijat yleisestikin arvostavat työnantajissa.  Tutkimuksen mukaan tämän kohderyhmän opiskelijat arvostivat myös ihmisten kunnioittamista, hyvää johtamista ja urakehityksessä tukemista sekä työn ja muun elämän tasapainoa. Näihin kaikkiin me panostamme Valiolla”, kertoo Raisa Jyrkinen, joka vastaa Valiolla henkilöstön ja organisaation kehittämisestä.

Vahva yhteistyö yli organisaatiorajojen ja uuden oppiminen motivoi

Vuonna 2019 kesätöissä talousosastolla Assistant Controllerin tehtävässä aloittanut Lari Jyrhämä jatkoi Valiolla gradun tekijänä, päätyi trainee-jaksolle ja sitä kautta vakituiseen HR Specialistin rooliin. Hänen mukaansa parasta Valiolla on se, että työssä pääsee oppimaan paljon, uutta, ja tekemään myös aivan uusia asioita, joita Valiolla ei aiemmin ole tehty.

”Minulle on alusta asti ollut tärkeää, että Valio on innokas uudistumaan. Vaikka olemme hyvin perinteikäs, suomalaisten maitotilallisten omistama yritys, teemme kiinnostavia uusia avauksia niin tuoteinnovaatioiden kuin ruokaratkaisujen osalta. Valio on myös erittäin kansainvälinen yritys, mikä monelle tulee yllätyksenä. Meillä tehdään todella paljon yhteistyötä eri osastojen ja maiden välillä ja apua saa tarvittaessa yli organisaatiorajojen”, Lari kertoo.

Isossa talossa on Larin mukaan monia mahdollisuuksia omien kiinnostuksen kohteiden parissa työskentelyyn. Lari kiittelee erityisesti sitä, että jo kesätyöaikana pääsi tekemään mielenkiintoisia toimeksiantoja ja myös suuntautumaan itseä kiinnostaviin tehtäviin.

”Koen tärkeänä myös sen, että vastuullisuus on aidosti Valion toiminnan ytimessä. Se näkyy paitsi siinä, miten ihmisistä huolehditaan ja miten esimerkiksi pandemian aikana on huolehdittu kotimaisesta elintarvikehuollosta, myös Valion suhtautumisesta ilmastokysymyksiin ja eläinten hyvinvointiin”, Lari summaa.

Millaista Valiolla on olla töissä?

Tutustu Valion aiempiin traineisiin Ainoon, Lariin ja Jussiin. Millaisen matkan he ovat kulkeneet Valiolla ja miksi trainee-paikka Valiolla on ollut heidän uralleen käänteentekevä asia?

3 uratarinaa Valiolta