Valion pakkausten kierrättäminen

Kierrätys kannattaa ja haluamme tehdä siitä helpompaa. Siksi kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä. Katso tästä, mihin keräykseen eri pakkaukset kuuluvat.

Näin kierrätät Valion pakkaukset oikein

Tässä muutama muistisääntö kierrätystä helpottamaan. Voit myös aina tarkistaa kierrätysohjeen pakkauksesta.

  1. Kierrätä kartonki-, muovi-, ja metallipakkaukset erikseen.
  2. Korkit kuuluvat muovinkeräykseen, mutta korkin kaulus menee kartonkikeräykseen tölkin mukana.
  3. Poista pakkauksista mahdolliset ruoka- tai juomajäämät pyyhkimällä tai huuhtelemalla. Pakkauksia ei kuitenkaan tarvitse pestä, sillä pienet jäämät eivät haittaa kierrätystä.
  4. Kartonkipakkaukset kannattaa litistää ja samaa materiaalia olevat pakkaukset (esim. pikarit tai rasiat) voi pinota sisäkkäin. Muista irrottaa eri materiaalia olevat kannet ja kartonkikääreet pikarin ympäriltä.
  5. Kartonkikierrätykseen kuuluvat kaikki kartonkitölkit (esim. maidot ja mehut) sekä monipakkausten kartonkikääreet. Kierrätä kartonkitölkin korkki erikseen muovinkeräykseen.
  6. Kartonkikeräykseen kuuluvat myös pillimehujen pakkaukset sekä pienten 100 ml jogurttijuomien ja tehoshot juomien pakkaukset.
  7. Metallikierrätykseen kuuluvat pakkausten alumiinikannet (esim. tuorejuusto-, viili- ja jogurttipurkkien alumiinikannet).
  8. Pakkausmuovinkeräykseen kuuluvat kaikki muovista valmistetut pakkaukset (esim. juustopakkaukset, raejuustopakkaukset ja jogurttipurkit).

Valio suosittelee muovipakkauksien kierrättämistä, mutta muovipakkaukset sopivat myös energiajakeeksi, sillä Valion pakkauksissa ei käytetä polttolaitosten näkökulmasta ongelmallisia klooripitoisia muoveja.

Kaikki Valion käyttämät pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä.

Missä on lähin keräyspiste?

Jos taloyhtiössäsi ei ole kaikkia kierrätysastioita, löydät lähimpien keräyspisteiden sijainnit osoitteesta http://www.kierratys.info/

Mitä kierrätetyille pakkauksille tapahtuu?

Suomessa kerätty kartonki, esimerkiksi maito- ja jogurttitölkit, päätyvät kartonkiteollisuuden raaka-aineeksi.

Muovipakkauksista valmistetaan muovijalostamossa kierrätysmuovia, jota käytetään raaka-aineena esimerkiksi muovikasseissa ja erilaisissa rakenteissa, kuten terassilankuissa. Valio käyttää kierrätysmuovia Mifu-paketeissa ja kolmion muotoisissa juustopakkauksissa.

Jogurtti- ja viilipurkkien alumiinia käytetään uusien metallituotteiden raaka-aineena.

Materiaalien kierrätyksen edistämiseksi Valio on osakkaana sekä Suomen Kuitukierrätys Oy:ssä että Suomen Uusiomuovi Oy:ssä.

Valion juustoviipaleet ovat nyt aiempaa ohuemmissa paketeissa

  • Uudistetun juustopakkauksen voi puristaa pieneksi mytyksi, ja se vie vain vähän tilaa muovinkeräyslaatikossa.

Materiaalivalinnoilla on väliä

Valion pakkauksia käytetään vuodessa satoja miljoonia. Siksi ei ole yhdentekevää, mistä materiaalista ne on valmistettu. Sen lisäksi, että kaikki Valion käyttämät pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä, teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että yhä suurempi osa pakkauksista olisi valmistettu kokonaan uusiutuvista raaka-aineista.

Lue lisää kokonaan uusiutuvista materiaaleista valmistetuista pakkauksista.

Kohti hiilineutraalia maitoa 2035

Tunnemme maidontuotannon ympäristövaikutukset ja vastuunamme on vähentää niitä aktiivisesti. Maidontuottajat maatalous ovat osa ilmastonmuutoksen ratkaisua.

Lue lisää