Valion ulkomaiset tytäryhtiöt

Valio vie suomalaista osaamista ja laatua maailmalle muun muassa tytäryhtiöidensä avulla. Kukin tytäryhtiö edustaa omalla markkina-alueellaan suomalaista innovatiivisuutta. Markkinasta riippuen tuotteet valmistetaan joko suomalaisesta maidosta Suomessa tai paikallisesti noudattaen aina Valion korkeita laatuvaatimuksia.

Valio Venäjällä

Venäläiset arvostavat Valiota korkealaatuisten maitotuotteiden valmistajana. Valio merkitsee heille luotettavuutta, puhtautta ja laatua. Venäjän-elintarvikevientiä koskevien rajoitusten vuoksi Suomesta ei voi viedä maitotuotteita Venäjälle tällä hetkellä. Lastenruokien vienti on kuitenkin sallittua, ja lokakuussa Valio aloitti suomalaisesta maidosta valmistettujen lastenruokien viennin Suomesta Venäjälle. Valiolla on Moskovan lähistöllä Odintsovossa sulatejuustola, jossa valmistetaan paikallisesti Valio Viola® sulatejuustoja. Valio myös pakkaa kypsytettyjä juustoja Venäjällä ja valmistuttaa alihankintana tuoretuotteita.

Valio Ruotsissa

Valio Sverige Ab Ruotsissa perustettiin vuonna 1994, kun Valio-konserni halusi kasvaa kansainvälisemmäksi toimijaksi ja tarjota ruotsalaisille asiakkaille ja kuluttajille maukkaita ja laadukkaita tuotteita, jotka valmistetaan suomalaisesta maidosta. Nykyään Valion tytäryhtiössä Ruotsissa työskentelee 50 henkilöä, jotka huolehtivat laajan tuoretuotevalikoiman myynnistä ja markkinoinnista paikallisesti. Tuotevalikoimaan kuuluu jogurtteja, juustoja,  maitoa, ruuanvalmistustuotteita ja voita. Siis yli 60 tuotetta, jotka edistävät terveyttä ja hyvinvointia ja tarjoavat lisäarvoa kuluttajille.

Valio Tanskassa

Valio aloitti Tanskassa laktoosittomilla tuotteilla. Erityisesti vuonna 2016 Kefir lanseeraus oli onnistunut. Kefirin lisäksi vuotta myöhemmin lanseerattiin LGG® maitohappobakteeria sisältävät Valio Gefilus® tehoshotit. Tämän lisäksi Tanskassa myydään Valion maustettuja rahkoja.

Valio Baltian maissa

Valio Baltia valmistaa ja myy korkealaatuisia ja rakastettuja maitotuotteita Viron, Latvian ja Liettuan markkinoille. Suomen tavoin Baltiassa arvostetaan paikallisesta maidosta paikallisesti valmistettuja tuotteita, minkä vuoksi Valio Baltia on vahvasti paikallinen toimija. Tuotanto on keskitetty Viroon, missä Valiolla on kaksi tehdasta. Tuoretuotteet, kuten maito, jogurtit, rahkat, kermat, kefiirit ja raejuusto, valmistetaan Laevan meijerissa Keski-Virossa lähellä Tartoa. Juustoa valmistaa Võrun juustola Etelä-Virossa. Lisäksi Valiolla on myyntiyksiköt Riiassa Latviassa ja Kaunaksessa Liettuassa.

Valio Yhdysvalloissa

Valio on toiminut Yhdysvaltojen markkinoilla jo vuodesta 1958 lähtien. Finlandia Cheese Inc. on Valion täysin omistama tytäryhtiö, joka myy ja markkinoi pääasiassa Suomesta tuotuja Valion juustoja ja voita Finlandia® tuotemerkin alla USA:n itä- ja länsirannikolla. Valio tarjoaa vaihtelua premium-juustojen valikoimaan palvelutiskeillä, mutta myös kuluttajapakkauksissa myytävien juustojen rooli on kasvamassa.

Valio Kiinassa

Kiina on pitkään ollut Valiolle tärkeä maito- ja herajauheiden vientimaa. Toiminta on kasvanut vähitellen. Vuodesta 2008 lähtien Valiolla on ollut Kiinassa tytäryhtiö Valio Shanghai Ltd, joka myy ja markkinoi laadukkaita maitojauheita teollisuudelle ja kuluttajille. Kiinalaiset kuluttajat voivat ostaa Valion laktoosittomia maitojauheita verkkokaupan kautta.

Kaikkien tytäryhtiöiden tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.


Energiatarpeesi