Valion Vantaan tehdas on erikoistunut sulatejuustoihin

Valion Vantaan tehdas valmistaa kaikki Valion Suomessa myytävät sulatejuustot ja myös ison osan vientiin menevistä sulatejuustoista. Se tuo työtä pääkaupunkiseudulle ja tarjoaa hyviä makuja yli Suomen rajojen.

Valio Koskenlaskija® tulee Vantaalta

Valion Vantaan tehdas valmistaa sulatejuustoja mutta kypsyttää ja pakkaa myös Valion muita juustoja. Juustopaloille, raasteille ja siivuille on omat pakkauslinjansa. Vantaan tehdas valmistaa ja pakkaa vuosittain noin 25 miljoonaa juustokiloa, josta reilu puolet on sulatejuuston valmistusta.

Tehtaan tähtituote on Valio Koskenlaskija®, joka on juustoisen ja täyteläisen makunsa ansiosta noussut Suomen suosituimmaksi sulatejuustoksi. Se on kuulunut suomalaisten ruokapöytiin jo 80 vuoden ajan, ja tuotteen myynti on kasvanut tasaisesti viimeiset 20 vuotta. Valio Koskenlaskija® sulatejuuston resepti on säilynyt samana, mutta tuoteperheeseen on vuosien varrella tullut uusia makuja. Vantaan tehdas alkoi valmistaa Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa vuonna 1989.

Suomalaisille tuttuja sulatejuustoja ovat varmasti myös Valio Aamupala®, Valio Olympia ja Valio Kippari®, jotka nekin syntyvät Vantaalla.

Valio aloitti toimintansa Vantaalla vuonna 1963, jolloin sinne perustettiin juustovarasto. Sulatejuuston valmistus ja juustojen pakkaaminen Vantaalla alkoi vuonna 1973. Matkan varrella Vantaan tehdas on valmistanut nykytuotteiden lisäksi muun muassa sulatejuustoja peltipurkeissa sekä Smeds-tuotemerkillä sulatejuustoja Lähi-itään.

Laadukkaat tuotteet, ammattitaitoinen henkilökunta ja tuotannon uudistaminen ovat Vantaan tehtaan menestyksen avaimet.

Työtä ja euroja pääkaupunkiseudulle

Laadukkaat tuotteet, ammattitaitoinen henkilökunta ja tuotannon uudistaminen ovat Vantaan tehtaan menestyksen avaimet yhä kovenevilla juustomarkkinoilla. Vantaan tehtaalla on tehty viime vuosina mittavat investoinnit, jotka kattavat uuden pesukeskuksen ja viipalelinjan sekä pakkaamon uudistamisen.

Valion Vantaan tehdas tarjoaa työtä keskimäärin 240 ihmiselle pääkaupunkiseudulla, kun mukaan lasketaan tehtaan oma henkilöstö sekä alihankkijoiden työntekijät tehdasalueella. Lisäksi Vantaan tehdas työllistää ihmisiä tuotteiden jakelun kautta. Pääkaupunkiseudulla Valion tuotteiden jakelua hoitaa noin 100 ihmistä.

Valio tulouttaa pääkaupunkiseudulle vuosittain noin 70 miljoonaa euroa. Siinä on mukana henkilöstön palkat ja verot sekä tehtaiden tekemät vesi-, energia- ja palveluhankinnat alueelta.

Valiojengi
Valion tuotantolaitokset Suomessa
Valiojengi
Valion Joensuun juustola luo makua ja hyvinvointia
Valiojengi
Lapinlahdelta myös lisäarvojauheita maailmalle