Vastuullisuustiimin kesätyöntekijä Nino Grönlund: ”vastuullisuustiimissä on tärkeää olla perillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu”.

Nino on tiennyt jo kauan, että haluaa olla Valiolla töissä. Erityisen motivoivaa työstä tekee se, että työn jälki näkyy niin laajasti ihmisten arjessa ja ruokapöydissä. Ylpeänä valiolaisena on hienoa ajatella, että ”tätä me tehdään päivästä toiseen”.

Olen valmistunut elintarviketieteiden maisteriksi. Olen opiskellut yleistä elintarviketeknologiaa, tuotekehitystä ja pakkauskehitystä. Tämä ala, kuin myös Valio työnantajana, on siis aina kiinnostanut minua.

Tein pro gradu -tutkielmani työsuhteessa Valiolle. Gradussani tutkin maitojauheen ominaisuuksia. Tämän jälkeen päädyin toisen työtehtävän kautta kesätyösuhteeseen Valion vastuullisuustiimiin.

Kesätyössäni olen ollut mukana kehittämässä asiakaskyselyiden hallintajärjestelmää ja tuotetietojärjestelmää sekä vastannut yritysasiakkaiden asiakaskyselyihin. Käytännössä tämä voi olla erilaisten dokumenttien pyytämistä tai vaikkapa kysymyksiä vastuullisuusteemoista. Ylipäänsä työssäni on tärkeää olla perillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Tämä on kenttä, jossa on päässyt olemaan yhteydessä laajasti eri toimintoihin.

Valiolla kannustetaan työn ja arjen tasapainoon. Työntekijöiden hyvinvointi on keskiössä ja täällä kiinnitetään huomiota siihen, että kaikilla on sopiva työtaakka. On hienoa, että kesätyöntekijätkin otetaan tasavertaisina tiimin jäseninä mukaan! Tiimilläni on ollut tämänkin kesän aikana tiimipäivä, jossa kävimme Fatbike-ajelulla Nuuksiossa.

Hieno juttu on ollut myös mahdollisuus mentorointiin Agronomiliiton kautta. Mentorini on kokenut valiolainen, ja on ollut opettavaista tutustua yritykseen syvemmin luoden samalla itse omaa urakehitystä.

Minuun on tehnyt vaikutuksen se, että täällä saa rohkeasti kysyä, ja apua on aina tarjolla. Ryhmähenki on hyvä ja yhteistyö saumatonta. Erilaisten näkemysten avulla tiimityöstä saadaan mahdollisimman paljon irti ja päästään parhaaseen lopputulokseen.

Suosittelen kesätyötä Valiolla siksi, että Valio on vastuullinen yritys ja työnantaja. Meillä on rakastettuja, hyviä tuotteita, jotka näkyvät ihmisten arjessa ja ruokapöydissä. Tämä tekee päivittäisestä työnteosta motivoivaa. Kesätöitä hakiessa kannattaa muistaa olla utelias ja valmis oppimaan uusia asioita.

Jatkan syksyllä valiojengissä osana asiakaskyselytiimiä työstäen järjestelmän kehitystä ja kyselyiden käsittelyä. Tulen tekemään työtehtäviä myös tuotetietopuolella. Olen tästä jatkosta innoissani- kesätyö Valiolla voi siis avata myös uusia ovia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia, kun hommat hoitaa kunnolla.

Kesäisin harrastan Hietarannassa beach volleyn pelaamista. Toinen hyvä vinkki kesän viettoon Helsingissä on polkupyöräily: pyörän selästä käsin on kaupunkiin tutustuminen hauskaa ja helppoa.

Grillikauden ykkönen on epäilemättä Valio Eila® grillijuusto.

Valiojengi
People -toiminnon kesätyöntekijä Anna Veijalainen: ”uskon, että haluaisin tulevaisuudessakin tehdä töitä HR:n parissa”.
Valiojengi
Hankintojen ja pakkauskehityksen tiimin kesätyöntekijä Teemu Lindholm: ”Valiolla työskentelevät ammattilaiset puskevat hommia eteenpäin yhteisen hyvän eteen”.
Valiojengi
Talouden kesätyöntekijä Vili Pohjola: ”olen oppinut täsmällisyyttä ja paineen alla toimimista”.
Valiojengi
Päävaraston logistiikan kesätyöntekijät Oskari ja Eerika varmistavat, että tuotteen matka jatkuu turvallisesti kohti jakeluvarastoja, kauppoja ja kouluja.
Valiojengi
Kesätyöt Valio Aimo® tukkukaupassa: Yaaqub pitää tutuista asiakkaista, iloisista työkavereista ja hyvistä esihenkilöistä.