EU-koulumaitotuki suoraan Valion asiakkaille

Oppilaitoksilla ja päiväkodeilla on mahdollisuus saada EU-koulumaitotukea maidolle ja maitovalmisteille. Valio hallinnoi noin 3 300 koulun ja päiväkodin koulumaitotuen hakuprosessia kattaen reilut kolmanneksen Valion noin 9 000 Food Service asiakkaasta. Asiakas saa tuotteet laskutettuna suoraan tuetuilla hinnoilla eli tukirahan tilitystä ei tarvitse odottaa.

Valio tarjoaa 52 erilaista maito- ja jogurttinimikettä sekä 61 erilaista juustoa ja tuorejuustoa, jotka ovat oikeutettuja tukeen. Uusimpia tukeen oikeuttavia tuotteita ovat Valio Gefilus® rasvaton maito ja Valio Plus™ maito sekä -piimä.

Molemminpuolinen hyöty

Julkisen puolen asiakkaiden budjetit ovat niukat. Kun asiakas saa Valiolta maitotuotteet suoraan tuetulla hinnalla, sillä on määrärahat ajantasalla käytettävissään eli asiakkaan ei tarvitse odottaa tuen maksua jälkikäteen. Samalla asiakas säästää omaa työaikaansa”, kertoo avainasiakaspäällikkö Anne Hämäläinen Food Service ketjumyynnistä. Keskikokoisen kaupungin koulumaitotuki on noin 65 000 euroa vuodessa ja suuremmissa kaupungeissa se nousee yli 100 000 euron, joten summat ovat suuria ja hyödynnettävissä sitten muuten ruokalistasuunnittelussa.

Asiakkaan tilatessa maitotuotteet Valion sähköisen internettilausjärjestelmän tai asiakaspalvelun kautta, sitä helpottaa Valiolla luotu järjestelmä, joka laskuttaa suoraan vain tukeen oikeutetun määrän. Kun EU-koulumaitokiintiö ylitetään, muuttuvat tilausrivit automaattisesti tuettomiksi. Halutessaan asiakas pystyy tilaamaan myös tuetonta maitoa.

Juuri valmistuneen Food Service -asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan Valio on edelleen ensimmäisellä sijalla, mikä kertoo Valion tarjoavan tuotteiden ja palveluiden kokonaisuuden vastaavan kiitettävästi asiakkaiden toiveita,” Anne toteaa tyytyväisenä.

Tuki kattaa 2,5 dl maitoa päivässä

Sosiaali- ja terveysministeriö linjaa ravitsemussuositukset, joiden perusteella määritetään kriteerit koulumaitotukeen oikeutettujen maitotuotteiden rasva-, sokeri- ja suolapitoisuuksista. EU-koulumaitotukituotteet hyväksyy Maa- ja metsätalousministeriön alainen Maaseutuvirasto.

Koulumaitotukea myönnetään 2,5 dl:lle oppilasta ja koulupäivää sekä vastaavasti lasta ja päiväkotipäivää kohti. Juustot ja jogurtit sisältyvät 2,5 dl maitomäärään, ja ne muutetaan maidoksi tietyn kaavan mukaan. Ruoanvalmistukseen käytetyt maitotuotteet eivät kuulu koulumaitotuen piiriin.


Energiatarpeesi