Jalkapallolupaus Joel Pohjanpalo palloilee jatkossa Valion tuella

Valio Oy liittyi ensimmäistä kertaa jalkapallon tukijoukkoihin, kun yhtiö teki sponsorointisopimuksen nuoren jalkapallolupauksen Joel Pohjanpalon kanssa. Valio aloittaa yhteistyön myös valmentajaksi siirtyneen taiturin Sami Hyypiän kanssa nuorison urheilun ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Valion tavoitteena on yhteistyökumppanien avulla vahvistaa Valion yrityskuvaa vastuullisena toimijana sekä kertoa ruoan ja ravitsemuksen tärkeydestä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia. Valion sponsoroinnin pääkohderyhmä ovat lapset ja nuoret.

– Haluamme olla mukana rakentamassa lasten ja nuorten terveellistä elämäntapaa, johon kuuluvat monipuolinen ruoka sekä liikunta. Joel Pohjanpalo on määrätietoinen ja energinen urheilija, jota haluamme tukea kohti menestystä. Sami Hyypiä on menestyneen uran tehnyt jalkapalloilija ja valmentaja, joka on osoittanut, kuinka sinnikkyys kantaa hedelmää. Joel ja Sami ovat molemmat hienoja esikuvia lapsille ja nuorille ja siksi loistavia yhteistyökumppaneita meille, Valion markkinointijohtaja Susanna Takkunen perustelee.

Valio on tehnyt jo noin kahdenkymmenen vuoden ajan määrätietoista työtä nuorisourheilun parissa. Yhtiö on tukenut muiden muassa Kiira Korpea ja Teemu Selännettä. Nyt Valio haluaa laajentaa Suomen suosituimman urheiluharrastuksen, jalkapallon, pariin. Suomessa on jopa 350 000 jalkapallon harrastajaa, joten jalkapalloa tukemalla puhutellaan suurta joukkoa suomalaisia.

Laadukas ruoka vie kohti tavoitteita

– Olen iloinen, että Valio halusi aloittaa yhteistyön kanssani, vaikka olen vasta urani alkumetreillä. Tiedän, että Valiolla on pitkä historia urheilun sponsorina ja olen ylpeä siitä, että olen tässä ketjussa nyt mukana. Minulla on urheilijana tavoitteita, joiden saavuttamiseksi tarvitaan paljon töitä ja sitoutumista. Tiedän, että laadukkaan ruoan merkitys on suuri tässä kokonaisuudessa, Joel Pohjanpalo sanoo.

Pitkä ura jalkapallon parissa on opettanut Sami Hyypiälle, kuinka tärkeää itsestään huolehtiminen on ammattiurheilijalle.

– Isona osana on terveellinen ja laadukas ruoka. Nyt valmentajana olen osaltani vastuussa siitä, että joukkueen pelaajat huolehtivat itsestään mahdollisimman hyvin, Sami Hyypiä kertoo.

– Urheilu tarvitsee varoja yrityksiltä. Valio on suomalainen huippubrändi ja on hienoa, että heidän suhtautumisensa urheiluun on niin positiivinen. Yhteistyön aloittaminen Valion kanssa tuntui luontevalta, koska meillä on samanlainen arvomaailma, Sami jatkaa.

18-vuotias Joel Pohjanpalo pelaa parhaillaan Veikkausliigassa ja edustaa Helsingin Jalkapalloklubia. Hänet valittiin Veikkausliigan Vuoden tulokkaaksi vuonna 2012. Sami Hyypiällä on näyttävä ura jalkapallon parissa. Hän on muun muassa ollut voittamassa Mestarien liigaa Liverpoolin paidassa. Sami Hyypiä on perustanut SH4 tukirenkaan, jonka tavoitteena on kerätä varoja nuorten urheilijoiden uran edistämiseksi.

Joel Pohjanpalo ja Sami Hyypiä osallistuvat tänä vuonna yhdessä Valion kanssa nuorisourheilun tukemiseen. Urheilijat näkyvät myös Valion markkinointiviestinnässä erityisesti Valio Plus™ maidon puolestapuhujina.Valio jatkaa edelleen vuonna 2006 alkanutta yhteistyötä taitoluistelija Kiira Korven kanssa.


Energiatarpeesi