Kultainen Juustohöylä -palkinto juustomestari Matti Virralle

Juustomestari Matti Virta Valion Äänekosken tehtaalta sai vuoden 2011 Kultaisen Juustohöylä -palkinnon kiitokseksi mittavasta urastaan suomalaisten rakastaman Valio AURA® sinihomejuuston valmistuksessa.
 

Tinkimättömällä ammattitaidollaan ja omistautumisellaan juustonvalmistuksen saloihin Matti Virta on vastannut Valio AURA® juuston haasteellisesta valmistuksesta ja hyvästä laadusta jo yli 30 vuoden ajan.

”Juuston laatu perustuu alueen maidontuottajien korkealuokkaiseen maitoon ja koko Äänekosken tehtaan henkilöstön yhteistyöhön. Ei tällaista työtä tehdä yksin,” toteaa Matti Virta.

Juustopöydän puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa ja varapuheenjohtaja, Maku-lehden päätoimittaja Marita Joutjärvi luovuttivat historiansa toisen kerran Kultainen Juustohöylä -palkinnon Matti Virralle 27.10.2011 Viini, Ruoka ja Hyvä elämä –messuilla Helsingin Messukeskuksessa.


Suomen suosituin sinihomejuusto

Valio AURA® juusto on hivellyt suomalaisten makuhermoja jo lähes 80 vuoden ajan sekä herkuttelu- että ruoanlaittojuustona. Suomen suosituinta sinihomejuustoa Valio AURA® juustoa syödään vuosittain jo yli 1,5 milj. kg. Sinihomejuuston kulutus on kasvussa ja Valio AURA® on ylivoimainen markkinajohtaja. Valio AURA® on myös lähiruokaa parhaimmillaan - juusto tehdään Äänekoskella ja siihen käytettävä maito tulee keskimäärin 26 km päästä juustolasta.

Juustopöytä ry

Vuonna 1978 perustettu Juustopöytä ry on naisten juustoseura, jossa on lähes 300 jäsentä. Jäsenet ovat yhteiskunnan eri aloilla näköalapaikoilla toimivia naisia. Juustopöydän tärkeimpiä tehtäviä ovat juustotietämyksen lisääminen, ruokakulttuurin ja erityisesti juuston monipuolisen käytön edistäminen.

Kultainen Juustohöylä -palkinto on Juustopöytä ry:n tapa huomioida, kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautunutta. Palkittava voi olla yksityishenkilö, yhteisö tai yhtiö, joka on ansainnut Juustopöydän kiitoksen.

Lisätietoja: Valion Äänekosken tehtaanjohtaja Marko Palosaari puh. 050 3840177 ja juustomestari Matti Virta puh. 050 384 1422

Tutustu Valio AURA® nettisivuihin

Juustopöytä ry

Katso video Valio AURA® juuston valmistuksesta
 

 


Energiatarpeesi