Lämmitä glögi oikein

Kuumenna Valio Glögi ja Hehku® matalassa lämpötilassa

Glögin lämmittäminen on helppoa ja nopeaa, kunhan muistaa muutaman tärkeän asian.

Seuraa pakkauksessa annettuja lämmitysohjeita, sillä Valio Glögi ja Valio Hehku® ovat happamia (glögin pH on 3 - 3,5) juomia ja ne tarvitsevat laadukkaat, happoisuutta kestävät kuumennus- ja tarjoiluastiat.

Kuumenna Valio Glögi ja Hehku® noin + 70°C asteiseksi - älä keitä – teräs-, teflon- tai lasiastiassa sekä mikrossa mikronkestävässä astiassa.

Käytä kuumennusastiana astianpesukoneessa pestyä teräs- tai lasiastiaa. Konetiskipesuaine irrottaa niistä tehokkaasti lian ja vesijohtoveden saostumat. Silloin juomiin ei irtoa metallisaostumia.

Mikäli käytät pinnoitettua kattilaa, kuten teflon, tarkista että kattila on ehjä. Jos kuumennat pienen määrän glögiä mikrossa, käytä kuumankestävää lasia tai mikronkestävää posliiniastiaa - ilman metallipidikettä ja lusikkaa.

Älä kuumenna glögiä tai Valio Hehku® juomaa kuparikattilassa tai vedenkeittimessä, koska silloin niihin saattaa liueta myrkyllisiä raskasmetalleja.

Pese tarjoiluastiat kuten kuumennusastiat. Jos käytät pumpputermoskannuja, kaada ennen tarjoilua puhtaaksi pestyyn pumppukannuun noin puoli litraa kuumaa sitruuna- tai etikkavettä. Pumppaa tämä happoinen neste koneiston läpi, heitä se pois ja huuhtele kannu vielä hyvin. Happoinen neste irrottaa termoskannusta ja koneistosta ylimääräiset saostumat ja maut.

Maustetut rypälejuomat sopivat myös ruoanvalmistukseen

Perinteisen taatelikakun voi muuntaa uudenlaiseksi vaihtamalla nesteeksi glögin. Pikkujoulun patapaistissa naudan- tai hirvenliha kypsyy Valio Hehku® juomassa.

Valion vaalea glögi toimii oivana kiisselipohjana perinteiselle ”sekametelisopalle”. Kiisselin voi nauttia riisipuuron tai pehmeäksi vaahdoksi vatkatun kermavaahdon tai Valio vaniljarahkan kera.

Valio Glögi ja Valio Hehku® ovat mausteisia juomia, jotka tuovat joulun tuoksua ja makua pimeneviin iltoihin.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi