Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Klikkaa kartasta oma lähiruokasi

Katselin isossa helsinkiläiskaupassa miten asiakkaat täyttivät ostoskärryjään mitä erilaisimmilla maitotuotteilla. Kilpailu on kovaa, nykyisin jopa tavallisissa maidoissa. Mutta tietävätköhän ihmiset oikeasti mitä kärryynsä lastaavat ja mihin kaikkeen heidän tekemänsä ostopäätös vaikuttaa?

Valion vastaus on kristallinkirkas: Valion logolla Suomessa myytävät maitotuotteet on valmistettu suomalaisesta maidosta ja kotimaisella työllä.

Tuotantoketjumme on läpinäkyvä. Vastaamme tuotteiden laadusta myös silloin, kun sattuu virhe. Laatua valvotaan tilalta kauppaan ja palautteeseen vastataan henkilökohtaisesti. Maito voidaan virheen sattuessa jäljittää tilalle, josta se on kerätty.

Me valiolaiset tiedämme mistä maito tulee ja miten se on tuotettu. Valioryhmä eli Valio Oy ja sen omistajat, valiolaiset maidontuottajat, toimivat saumattomassa yhteistyössä lehmien hyvinvoinnin ja maidon laadun edistämiseksi.

Valioryhmä luo myös taloudellista hyvinvointia: Tuottajat ja Valio työllistävät noin 30 000 henkilöä suoraan ja välillisesti. Valion menestys tuloutuu takaisin Suomen maakuntiin: tuottajille maksettava korvaus maidosta, palkat, verot, hankinnat ja investoinnit pyörittävät yli miljardi euroa takaisin Suomeen vuodessa.

Katso verkkosivujemme yritysosiossa olevasta Valion toimipaikat Suomessa ja maailmalla -kartasta, mitkä tuotteemme ovat Sinun lähiruokaasi. Keräilemme maidon meijereihin keskimäärin 74 kilometrin etäisyydeltä ja jakelemme sen kauppoihin keskimäärin 85 kilometrin päähän.
 

Energiatarpeesi