Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Korkki maitopakkauksessa helpottaa käyttöä – ei nosta hintaa

Valion litran pastöroidut maidot ja piimät siirtyivät korkillisiin pakkauksiin helmi-maaliskuun aikana. Valtaosa litran pakkauksista on korkillisia vuoden 2014 loppuun mennessä. Korkki ei vaikuta maidon tukkuhintaan ja pakkaus on entiseen tapaan kierrätettävä. Kuluttajatutkimuksissa korkillinen pakkaus on todettu hyväksi.

Seuraamme Valiossa tarkasti kuluttajien mieltymyksiä. Kuluttajat ovat toivoneet korkkipakkauksia. Korkki helpottaa maitotölkin käyttöä ja säilytystä. Korkillinen pakkaus on helppo avata ja sulkea. Kun pakkaus sulkeutuu tiiviimmin, vieraat hajut ja maut eivät vaikuta tuotteeseen niin helposti. Ja avatunkin pakkauksen voi säilyttää jääkaapissa vaakatasossa.

Kuluttajat ovat testanneet korkkipakkauksia, ja tutkimuksissa niiden avattavuudesta ja käytettävyydestä on saatu hyviä tuloksia. Valio seuraa korkkien toimivuutta jatkuvasti.

Korkittomiin pakkauksiin pakataan jatkossakin muun muassa litran Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuomat ja Valio Luomu™ sarja.
Korkillisen pakkauksen voi kierrättää samalla tavalla kuin korkittomat nestekartonkipakkaukset. Pakkaus tulee siis huuhdella, kuivata, litistää ja pakata ja viedä sen jälkeen kartonkikeräysastiaan. Korkin voi jättää paikoilleen tai halutessaan poistaa ja hävittää energiajätteenä.

Energiatarpeesi