Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Luuletko ettei Valio tee mielenkiintoisia juustoja?

Vaikka Oltermanni on ollut eniten otsikoissa, Valion juustomestareiden maailmanluokan taidolla tehdään paljon muutakin – tätä kermajuustojen kuningasta ja kansansuosikkia yhtään väheksymättä. Näin juhlakautena maistuvat upeat, vahvat juustot!

Hyvä juusto syntyy ensiluokkaisesta maidosta juustomestarin taidolla ja rakkaudella. Vahva juusto vaatii lisäksi aikaa kypsyäkseen. Resepti on yksinkertainen, mutta samalla niin vaikea. Juustoloissa on tehty töitä tämän talven juhlaherkkujen eteen jo vuoden alusta ja parhaassa tapauksessa viime vuoden puolelta asti.
 
Valion pitkään kypsytetyistä juustoista Emmental on ollut perinteisesti kaikkein suosituin ja pitää se pintansa edelleenkin. Itkevä Mustaleima on jo käsite ja parhaan juuston palkintoja napsinut luomus.
 
Rinnalle on kuitenkin nousemassa haastajia. Valion syksyn uutuudet ja Lapinlahden ylpeydet Keisarinna® ja Juhla® Cheddar ovat maailmanluokan tuotteita ja todiste ainutlaatuisesta osaamisesta.
 
Markkinointipäällikön sanoin: Valio Keisarinna® on karamellimaisen makea, suutuntumaltaan miellyttävän kimmoisa ja hieman kiteinen herkuttelujuusto. Valio Juhla® on raikkaan hapahko ja rakenteeltaan herkullisen mureneva, pitkään kypsytetty cheddarjuusto. Molempien myynti on käynnistynyt niin vilkkaasti, että kannattaa ostaa joulupöydän herkut vähän ennakkoon, koska tuotteet saattavat loppua kesken. Kuuden kuukauden kypsytyksestä johtuen niitä ei enää ehdi valmistua loppuvuodeksi lisää. Älkää kertoko tästä, että riittää ainakin meille!
 
Vanhoista tuttavistamme on pakko nostaa esiin Valio Aura®, jonka sesonkia on joulun aika. Aura® sinihomejuustoa myydään joulukuun aikana kaksi kertaa enemmän kuin muina kuukausina ja siksi Äänekoskella eletään vuoden kiireisimpiä aikoja. Joka vuosi Äänekoskella kuitenkin venytään huippusuorituksiin ja saadaan kapasiteetista kaikki irti. Kuin kruununa nousi Aura® Suomen arvostetuimmaksi juustobrändiksi taloustutkimuksen ja Markkinointi&Mainonta –lehden tutkimuksessa.
 
Kannattaa muistaa myös racletteen erinomaisesti juustotarjottimen lisäksi sopiva Valio Alppi Kreivi®, joka voitti kultaa Pohjoismaisten juustojen laatukilpailussa lokakuun 2014 lopussa Herningissä, Tanskassa.
 
Kun kerran tiedämme hyvän juuston salaisuudet, nousee mieleen väistämättä kysymys, miksi emme herkuttelisi juustoilla muulloinkin kuin loppuvuodesta ja erityisesti jouluna? Itse koen, että osaamme tehdä yhtä hyviä ellei parempia juustoja kuin maailmalla, mutta häviämme mielikuvissa.
 
Suomalaisissa juustoissa on vaihtoehtoja monenlaisten makujen ystäville. Kokeillaan ja suositaan juustoissakin suomalaista työtä ja osaamista!

Energiatarpeesi