Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Paremman levitteen polku tehtaalta kauppaan

Seinäjoen voitehtaan valmistuslinjalla on viikolla 3 alettu valmistaa ensimmäisiä kauppoihin meneviä eriä uutta Valion levitettä, Sydänmerkillä varustettua Valio Better™ rahkariinia.

Valio Better™ tulee myyntiin 2016 helmikuun alussa. Se on aivan uudenlaisella Valion kehittämällä tavalla valmistettu levite.

Uudenlaisen rahkariinin olemus kirkastui Valiossa vuoden 2013 loppupuolella: Aletaan kehittää levitettä, jossa yhdistyvät entistä paremmin ja maukkaammin rahkan, voin ja rypsiöljyn parhaat puolet! 

Pilottikokeet aloitettiin Valion tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa, ja keväällä 2014 päästiin ensimmäisen kerran kokeilemaan tuotantomittakaavan koeajoja. Vauhti projektissa kiihtyi, kun lanseerauspäätös tehtiin 2015 toukokuussa. Tässä vaiheessa tuote ei ollut vielä valmis, ja prosessin muutoksetkin olivat vielä suunnittelupöydällä.

Reseptin säätäminen osoittautui haastavaksi ja tuotteen käyttäytyminen prosessin eri vaiheissa oli välillä arvaamatonta. Vuoden 2015 kesällä lanseerausaikataulu vuoden 2016 helmikuulle alkoi näyttää tuotannon näkökulmasta liian tiukalta, ja keskusteltiin jo lanseerauksen siirrosta. Koeajot alkoivat kuitenkin juuri sopivasti kääntyä voiton puolelle. Yhteisesti sovittiin, ettei periksi anneta ja homma hoidetaan kotiin porukalla.

Uuden tuotteen koeajoja varten tehtiin tuotantoprosessiin muutoksia, joiden toimivuuden pohjalta pystyttiin tekemään päätös myös linjastoon tehtävistä muutosinvestoinneista.

Tuotannossa ajettujen yli 30 koeajon määrä kertoo tuotteen haastavuudesta. Valio Better™ tulee kaupan hyllylle helmikuussa. Se on parempaa, nykypäivän trendejä ja kuluttajatarpeita vastaava. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan tuotteen vastaanottoa.

Seinäjoen tehdas on Valion monipuolisin tuotantolaitos. Rasvojen lisäksi rahkat, raejuustot, tehojuomat ja maitojauheet kuuluvat tuotantoomme. Mielenkiintoisia projekteja on toteutumassa myös muissa tuoteryhmissä. Uutuuksia odotellessa! 

Energiatarpeesi