Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Valio Akatemian stipendien saajat valittu

Valion arvoihin on vuosikymmeniä kuulunut erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen eri tavoin. Tänä vuonna tuki alettiin kanavoida Valio Plus Akatemia® ohjelman kautta. Valio Plus Akatemia® jakaa hakemusten pohjalta vuosittain raha- ja tuotestipendejä alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. 

Marraskuun 5. päivä paljastettiin vuoden 2013 tuen saajat. Valio antaa 200 000 euroa noin 250 yksilöurheilijalle, joukkueelle ja koululaisryhmälle ympäri Suomen. Valio Plus Akatemia® ja sen valtakunnalliset kummit Sami Hyypiä, Kiira Korpi, Joel Pohjanpalo ja Teemu Selänne valitsivat stipendien saajat.

Valioryhmä on 15 tuotantolaitoksen ja tuhansien maidontuottajien merkittävä toimija Suomessa, ja siksi myös Valio Plus Akatemia® ohjelman toiminta halutaan levittää laajalti koko Suomeen.

Stipendinsaajien lajikirjo on monimuotoinen. Hakemuksia tuli eniten jalkapallon, jääkiekon, taitoluistelun, hiihdon, yleisurheilun ja uinnin harrastajilta. Tärkeimpänä valintakriteerinä oli, että stipendi vie saajaansa harrastuksessa eteenpäin. Stipendit käytetään tavallisimmin varusteisiin, valmennukseen, harjoitusleireihin ja kilpailumatkoihin, mutta myös ravitsemuksen edistämiseen, esimerkiksi ravitsemusvalmennuksiin ja kokkikouluihin. Omaperäisimpiä käyttötapoja ovat esimerkiksi henkinen valmennus ja nuorten oma keittokirja.

Lista Valio Plus Akatemia® stipendin saaneista on osoitteessa www.valio.fi/akatemia. Sivustolla voi talven aikana seurata niin stipendiaattien kuin kummien kuulumisia ja osallistua keskusteluun.

Valio Plus Akatemia® jakaa stipendejä seuraavan kerran syksyllä 2014. Haku käynnistyy kesäkuussa osoitteessa www.valio.fi/akatemia.

Energiatarpeesi