Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Valio ryhtyy sokeritalkoisiin

Valion tavoitteena on puolittaa valmistamiensa maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien, sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä.

 

Tutkimusten mukaan puolet eurooppalaisista pyrkii vähentämään sokerinkäyttöä. Valio on edelläkävijä tässäkin asiassa ja kehittää ratkaisuja, joilla lisättyä sokeria voidaan maitotuotteista, varsinkin välipalatuotteista, vähentää maun kärsimättä. Valion kehittämillä ja patentoimilla innovaatioilla välipalojen sisältämää sokeria voidaan seuraavan viiden vuoden aikana vähentää entisestään.

Maitotuotteiden sisältämä sokeri voi olla luontaista ja lisättyä. Maidossa on luonnostaan maitosokeria eli laktoosia noin 5 g / 100 g.

Valion teettämässä välipaloihin ja ruoanlaittoon liittyvässä tutkimuksessa (NEPA Snacking and Cooking Product Tree Study 2014) reilu viidennes vastaajista valitsi sokerin parhaaksi makeutusaineeksi sen luonnollisuuden vuoksi. Noin kolmannes vastaajista sanoi kiinnittävänsä huomiota sokerin määrään elintarvikkeissa ja toivovansa, että markkinoilta löytyisi vähempisokerisia vaihtoehtoja. 14 prosenttia vastaajista halusi minimoida sokerin ja kaloreiden määrän ja valitsi siksi keinomakeuttajat parhaaksi makeutusvaihtoehdoksi.

WHO on huolissaan ihmisten sokerinsaannista ja suosittelee kaikille ikäryhmille lisätyn sokerin vähentämistä ruokavaliossa. Finravinto 2012 -tutkimuksen mukaan Suomessa aikuisten sokerinsaanti on juuri suositusten rajoissa, mutta lapsista jopa 80 % käyttää suosituksiin nähden liikaa sokeria.

Jo nyt lähes 40 % Suomessa myytävistä Valion välipalatuotteista on sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna.

Syyskuussa Valio tuo kauppoihin uudet vähempisokeriset jogurtit. Valiojogurtti® rahkainen on tuplasti parempi valinta - jogurteissa yhdistyvät runsasproteiininen rahka ja vähempisokerinen jogurtti. Tarjolle tulee lusikoitavia jogurtteja sekä trendikkäitä juotavia jogurtteja.

Voit kesän aikana osallistua kyselyyn ja kertoa, mitä Valion tuotteita haluaisit jatkossa saada vähempisokerisina

Toiveita kerätään erityisesti kesän ajan, mutta toki voit niitä esittää milloin vain Valion sosiaalisen median kanavissa.

Energiatarpeesi