Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Valio marjastaa vastuullisesti

Valion tuotteissa käytetyt marjat hankitaan luotettavilta kumppaneilta, joiden toimintatavat tunnetaan ja jotka täyttävät Valion toimittajaksi hyväksymisen kriteerit niin tuotelaadun, toimitusketjun kuin elintarviketurvallisuuden hallinnan suhteen.

Valio on linjannut vastuullisen yritystoiminnan ohjeistuksessaan, että hankinnoissa suositaan kilpailukykyisiä paikallisia toimijoita. Marjojen osalta se tarkoittaa, että suositaan Suomessa kasvaneita marjoja siltä osin kuin Suomesta on satovaihtelujen tai Valion tuotteisiin sopivan laadun puolesta saatavilla kilpailukykyinen vaihtoehto.

Kilpailukykyinen vaihtoehto puolestaan tarkoittaa, että on tarkkaan kuulosteltava suurkeittiöasiakkaiden ja kuluttajien odotuksia, jotta Valion tuotteet pysyvät kilpailukykyisinä heille. Valio kuuntelee herkällä korvalla asiakkaitaan ja vastaa heidän tekemiensä tarjouspyyntöjen vaatimuksiin, ja samoin kuluttajien arvostamia tuoteominaisuuksia tutkitaan säännöllisesti.

Valion marjantoimittaja huolehtii poimijoistaan

Valion metsämarjojen, siis mustikoiden, puolukoiden ja lakkojen, päätoimittaja on pohjoissuomalainen Polarica Oy, joka hankkii marjoja mm. Suomesta ja Ruotsista.

Valio on auditoinut Polarican toimintamallin. Polarica noudattaa toiminnassaan ISO 26000 -standardia. Tärkeitä teemoja ovat marjojen laadun ja käsittelyhygienian lisäksi poimijoiden hyvinvointi ja koulutus, hyvä kuljetuskalusto ja ympäristön huomioiminen. Myös ulkopuolinen taho auditoi Polarican työtä.

Luonnon metsämarjat tulevat Valiolle pääsääntöisesti Suomesta. Puolukka tulee aina Suomesta, mustikka noin 80 %:sti ja loput lähialueilta satotilanteesta riippuen.  Lakka tulee Venäjältä ja Suomesta ja karpalo Venäjältä, Baltiasta ja Kanadasta. Herukka ja karviainen tulevat pääsääntöisesti Suomesta, tarvittaessa myös Puolasta.

Mansikka ja vadelma ovat enimmäkseen tuontimarjaa. Mansikkaa tulee Puolasta, Espanjasta, Suomesta, Turkista ja Marokosta. Vadelmaa tulee Puolasta, Serbiasta ja Suomesta.

Lue aiheesta lisää tästä. 

Energiatarpeesi