Kuukauden puheenvuoro

Valiolaisten sekä Valion sidosryhmien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista

Vilvoitusjuoma Yuju® - uutuus, jota ei voi kuvata – sitä pitää maistaa!

Todellisen uutuustuotteen kehittäminen on usein haasteellista, kun kaupassa tuntuu olevan vastaus lähes jokaiseen kuluttajan tarpeeseen. Me Valiossa kuitenkin hyppäsimme rohkeasti innovaatiopataan ja aloitimme todellisen uutuuden metsästämisen heittämällä keitokseen kuluttajien tunnistettuja tarpeita sekä ideoita ympäri maailmaa ja jatkoimme tutkimalla löytyykö niihin tarpeisiin kaupasta jo vastaus.

Voisiko uusi terveellinen yhdistelmä löytyä?

Terveys ja kasvava kiinnostus terveellisiä valintoja kohtaan on yksi megatrendeistä. Tiedämme, että liika sokeri ei ole hyväksi. Tiedämme, että maidon kivennäiset ja vitamiinit ovat hyväksi. Tiedämme, että liiat kalorit eivät ole hyväksi. Tiedämme, että riittävä nesteen saanti on hyväksi. Ja tiedämme, että tärkein kuluttajan valintoja ohjaava tekijä on tuotteen hyvä maku.

Hyvän maun lisäksi itsestään selviä innovaatiopadan ainesosia ovat tuotteen käytön ja saatavuuden helppous. Lisäksi pataan heitettiin kohtuullinen hinta.

Minkälainen tuote padassa keitettiin kokoon?

Vastauksena näihin tarpeisiin syntyi Yuju®, aivan uudentyyppinen juoma Suomessa. Siinä yhdistyvät veden raikkaus, mehun maku ja maidon hyvä. Yuju® on loistava vaihtoehto useimmille mehuille, energia- tai virvoitusjuomille, sillä raikkaan maun lisäksi juomassa on maidon ravintoaineita, erityisesti kalsiumia ja D-vitamiinia, jotka tukevat luuston hyvinvointia. Yuju® juoman sokeripitoisuus on noin 7% kun monissa muissa jano- ja virvoitusjuomissa sokeripitoisuus on 10% tai yli. Siksipä Yuju® ei olekaan maito eikä virvoitusjuoma – vaan vilvoitusjuoma!

Yuju® löytyi Japanista

Maitopohjaiset janojuomat ovat maailmalla eniten kasvava maitopohjaisten juomien tuotetyyppi. Juomauutuuden juuret ovat Japanissa, missä suosituin janojuoma on jo lähes sadan vuoden ajan ollut raikas, maidosta hapattamalla valmistettu Calpis. Valio on kehittänyt japanilaisen esikuvan pohjalta suomalaiseen makuun sopivan juoman.

Kuluttajatutkimuksissa Yuju® on herättänyt kiinnostusta erityisesti nuorten keskuudessa. Maistamisen jälkeen yli kaksi kolmasosaa testaajista oli kiinnostunut ostamaan tuotteen ja myös suosittelemaan sitä eteenpäin.

Juomasta on kolme makua: hedelmäinen, marjainen ja sitruunainen. Tuote on laktoositon, ja juomaa on saatavilla litran tölkeissä sekä 2,5 desilitran annospakkauksissa. Yuju® juoman löytää mehuhyllystä. Tuotteen valmistaa Valion Jyväskylän tehdas.

Yuju® juomaa ei voi selittää – sitä on maistettava – ja kylmänä se on parhaimmillaan!

Energiatarpeesi