1/8/2016

Edesmennyt Lemmy Kilmister nähdään maitomainoksen tähtenä

Joulukuun lopussa menehtynyt rocklegenda ja Motörhead-yhtyeen keulakuva Ian ”Lemmy” Kilmister kuvasi Valion kanssa kansainväliseen levitykseen tarkoitetun maitomainoksen Motörheadin Suomen-vierailun yhteydessä 6. joulukuuta. Mainos esitetään ensimmäisen kerran YouTubessa 8. tammikuuta.

”Olimme pitkään halunneet tehdä uudelleen 90-luvulla hitiksi nousseen En oo koskaan juonut maitoa -maitomainoksen. Alkuperäisen esiintyjän ja Lemmy Kilmisterin yhdennäköisyyden pohjalta syntyi hurja idea kysyä rock-ikonia yhteistyöhön kanssamme. Lemmy ei ollut koskaan ajatellut mainostavansa maitoa ja innostui ideasta yhtä paljon kuin me itse”, markkinointipäällikkö Hanna Savolainen Valiolta kertoo.

”Nyt olemme surullisia Lemmyn poismenon johdosta mutta samalla otettuja siitä, että saimme tehdä hänen kanssaan yhteistyötä. Lemmy halusi toteuttaa filmin kanssamme, ja saimme ikuistettua hänet kameralle omana persoonallisena itsenään. Lemmyn taustatiimi on kannustanut jakamaan tarinoita Lemmystä ja antanut myös hyväksyntänsä tehdylle versiolle. Niinpä halusimme suru-uutisesta huolimatta jakaa hetkemme Lemmyn kanssa koko maailmalle – kuitenkin eri näkökulmalla, kuin olimme alun perin ajatelleet. Alun perin filmin tarkoituksena oli esitellä Valion innovatiivista, kansainvälistä maitovalikoimaa.”

Alkuperäisen En oo koskaan juonut maitoa -mainoksen toteuttivat Maito ja Terveys ry ja Suomen Meijeriyhdistys vuonna 1997. Mainoksessa karkeahkon näköinen mies tulee ulos baarista ja sanoo: ”En oo koskaan juonu maitoa, enkä juo.”

Mainoksen uuden version Valiolle on suunnitellut ja tuottanut mainostoimisto Hasan & Partners.

Mainoksen uuden version näet tästä >>

Tutustu mainoksen alkuperäiseen versioon täällä >>