Euroopan vanhin maitohappobakteeribrändi Valio Gefilus® täyttää 25 vuotta

Maailman tutkituinta maitohappobakteeria, Lactobacillus rhamnosus GG:tä, sisältävät Valio Gefilus® tuotteet tulivat Suomen markkinoille 25 vuotta sitten. 90-luvun puolivälissä suuren suosion saavuttaneilla tuotteilla on tänä päivänäkin uskollinen kannattajakunta, ja tuotteiden myynti on pitänyt pintansa kiristyneestä kilpailusta huolimatta.

Kylmähyllyn johtava mehubrändi Suomessa

Vaikka 90-luvun terveysvaikutteisten tuotteiden buumi on taittunut, Valio Gefilus® tuotteilla on yhä uskollinen kannattajakunta. Valio Gefilus® on markkinoiden johtava kylmähyllystä myytävä mehubrändi, ja erityisesti uudenlaiset mehumaidot ovat herättäneet kuluttajissa kiinnostusta. Taantuman seurauksena kylmämehujen kulutus Suomessa on kuitenkin hieman vähentynyt.

– Valio Gefilus® tuotteita ostetaan päivittäiseen käyttöön maitohappobakteerien ja vitamiinien sekä hyvän maun takia mutta usein myös kuuriluontoisesti flunssakaudella ja ennen lomamatkaa, kun halutaan ennaltaehkäistä vatsaoireita ja ripulia, markkinointipäällikkö Jenni Lindell Valiolta kertoo.

Valion valikoimassa on yli 30 Valio Gefilus® tai LGG® merkittyä tuotetta. Joukossa on sekä maitotuotteita että kokonaan maidottomia vaihtoehtoja: mehuja, mehumaitoja, hera- ja tehojuomia, piimää, smoothieita ja jogurtteja. Uusin LGG® maitohappobakteeria sisältävä tuote on Valio Kefir juotava välipala. Maailmalla trendituotteeksi noussut kefiiri on saanut Suomessakin kiinnostuneen vastaanoton.

Valio Gefilus® tuotteita myydään Suomen lisäksi myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Valio omistaa LGG® tavaramerkin maailmanlaajuiset oikeudet, ja lähimarkkina-alueen ulkopuolella Valio lisensoi LGG® tavaramerkin käyttöoikeutta. Samaa maitohappobakteeria sisältäviä tuotteita on markkinoilla jo noin 60 maassa. Lisäksi Oriola myy Gefilus® ravintolisiä Suomessa ja Baltian maissa.

Pelastajabakteeri teki Valio Gefilus® sarjasta suositun

Ensimmäiset Valio Gefilus® tuotteet tuotiin kauppoihin maaliskuussa 1990. Tuotteiden alkutaival oli hankala. Kuluttajat pitivät niitä maultaan liian erikoisina, ja tuotteiden terveysvaikutuksista kertominen oli haastavaa.

Valion tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö teki kuitenkin pitkäjänteistä työtä toteuttaakseen jo 1980-luvulla syntyneen vision hapanmaitovalmisteesta, jonka terveysvaikutukset olisi tieteellisesti todistettu.

Valion pitkäjänteinen työ ja ainutlaatuinen tuotekehitysosaaminen kantoivat hedelmää, ja samalla myös suomalaisten kiinnostus terveysvaikutteisia tuotteita kohtaan kasvoi. Valio toi markkinoille Valio Gefilus® maidon vuonna 1996. Maito lanseerattiin kampanjalla ”Pelastajabakteeri panee elimistösi konnat kuriin”. Valio Gefilus® tuotteiden tärkeimmäksi ominaisuudeksi kiteytettiin niiden vaikutus vastustuskykyyn.

Pelastajabakteerikampanja oli käänteentekevä Valio Gefilus® sarjan ja koko Valion historiassa. Valio Gefilus® maidon myyntitavoitteet ylitettiin, ja piimän myynti lähes kolminkertaistui. Muutkin tuotteet lähtivät kasvuun. Valiosta tuli merkittävä toimija terveysvaikutteisten tuotteiden kentässä.

Maailman tutkituin maitohappobakteeri

Valio Gefilus® tuotteissa käytettävä LGG® on maailman tutkituin maitohappobakteeri. LGG® bakteeria on tutkittu yli 800 tieteellisessä ja yli 200 kliinisessä tutkimuksessa ympäri maailman. Bakteerin genomi on selvitetty, mikä auttaa osoittamaan LGG® maitohappobakteeria sisältävien tuotteiden hyödyt entistä selkeämmin - eri maitobakteerikannoilla on erilaiset vaikutukset, ja sillä on merkitystä mitä niistä käyttää.

Eurooppalainen lastenlääketieteen yhdistys (ESPGHAN) suosittelee Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteerin käyttöä lasten ripulitaudeissa ja maailmanlaajuinen Gastroenterologian järjestö taas lasten ripulin ja ärtyvän suolen hoidossa sekä antibioottihoidon ja helikobakteerin häätöhoidon yhteydessä aikuisilla ja lapsilla.

Uuden terveysväitelainsäädännön mukaan tuotteiden markkinoinnissa on saanut joulukuusta 2012 alkaen käyttää ainoastaan sallittuja terveysväitteitä. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA ei ole hyväksynyt yhdellekään maitohappobakteerille terveysväitteitä.

Tutustu Valio Gefilus tuotteiden vaiheisiin >>

Tutustu Valio Gefilus® tuotteisiin >>

Tutustu LGG® maitohappobakteeriin >>


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi