6/19/2014

Jalkapalloilijalupaus Joel Pohjanpalo vastaili fanien kysymyksiin Facebookissa

Fortuna Düsseldorfin hyökkääjä Joel ”Jolle” Pohjanpalo nostatti jalkapallohuumaa ja vastaili fanien kysymyksiin Facebookissa MM-kisojen avauspäivänä 12.6. Nuori jalkapalloilijalupaus herätti mielenkiintoa erityisesti lajin nuoremmissa harrastajissa, jotka esittivät kysymyksiä liittyen esimerkiksi urheilijan ruokavalioon ja treeneistä palautumiseen. Myös Joelin odotukset Brasiliassa järjestettävien MM-kisojen suhteen kiinnostivat.

Nuoren miehen matka huippu-urheilijaksi

Joel aloitti jalkapallon pelaamisen jo 5-vuotiaana PK-35 joukkueessa. Helsinki Cupin voitto 8-vuotiaana Olympiastadionilla on edelleen Joelin rakkaimpia muistoja jalkapallon parissa. Mikä sai Joelin kiinnostumaan lajista niin vahvasti?

– Se tunne, kun saa tehdä maaleja ja pitää hauskaa kentällä. Isä vei treeneihin ja siitä se lähti, Joel muistelee.

– Pelasin lätkää fudiksen kanssa samaan aikaan, ja fudis tuntui vaan luontevammalta mulle ja siksi valitsin lajin. Mulla oli pallo aina mukana koulussa ja lomalla päivittäin.

Huippu-urheilijan ruokavalio ja treenaaminen kiinnostivat erityisesti lajin nuoria harrastajia. Miten urheilijan keho palautuu kovien treenien jälkeen?

– Hyvällä yöunella ja terveellisellä ruokavaliolla, unohtamatta lihashuoltoa, Joel paljastaa. Tärkeää on syödä monipuolisesti eri ruoka-aineita oikeassa suhteessa. Hedelmät, pasta ja vähärasvaiset maitotuotteet ovat hyviä.

– Syön aamupalan ennen treenejä ja lounaan niiden jälkeen, päivällä välipalan ja illalla illallisen. Aamulla yritän syödä ruisleivän ja jogurtin, lounaaksi pastan, välipalaksi aamupalan tyyppisen kombon ja illalla perunoita tai riisiä eri liha-, kana- tai kalavaihtoehdon kanssa, Joel listaa.

Tavoitteet korkealla, jalat maassa

Vaikka Joelilla on sopimus HJK:n kanssa, on Joel pelannut vuodesta 2013 lainasopimuksilla Saksan Bundesliigassa. Tällä hetkellä mies on lainassa Fortuna Düsseldorfissa, joka pelaa Saksan 2. Bundesliigassa. Mitä mieltä Joel on nykyisestä joukkueestaan?

– Mielestäni he pelaavat erittäin hyvää fudista ja organisaationa heillä on erittäin hyvät saumat nousta 1. Bundesliigaan. Eikä se 55 000 katsojan stadionkaan ole huono paikka tehdä maaleja.

Joelin odotukset peliajan suhteen ovat toiveikkaat, mutta nuori mies tietää myös, ettei menestys tule ilmaiseksi. Saatko paljon peliaikaa Fortuna Düsseldorfissa?

– Toivottavasti, mutta se vaatii paljon treenaamista ja sitä, että näyttää valmentajalle olevansa sen arvoinen. Kukaan ei kävele ikinä suoraan avaukseen, Joel miettii.

– Ensi vuonna olisi tarkoitus parantaa sitä, mihin viime kaudella jäätiin eli yli viisi maalia sarjassa ja avauskokoonpanon paikka maajoukkueessa, Joel jatkaa.

Suomen A-maajoukkueessa Joel debytoi vuonna 2012. Ensimmäinen A-maajoukkuemaali syntyi pelissä Unkaria vastaan maaliskuussa 2014. Miten tie maajoukkueeseen avautui?

– Kovalla työnteolla ja terveellä itseluottamuksella, Joel pohtii.

Joel on laajan yleisön joukossa vielä hieman tuntemattomampi lupaus, mutta miehen tavoitteet ovat korkealla. Onko Joel Pohjanpalo seuraava Suomen ykköstähti?

– Siihen pyritään, mutta paljon vielä tulee tehdä töitä, Joel tunnustaa.

Joelilla on myös suunnitelma sen varalle, että tähteys jalkapallokentillä jäisikin saavuttamatta.

– Olen aina pitänyt lakimiehen töitä varasuunnitelmana.

Vasta 19-vuotiaan Joelin jalkapallounelma on kuitenkin kirkkaana mielessä.

– Pelata Liverpoolissa ja edustaa Suomea arvokisoissa, Joel summaa.

Joel uskoo Saksaan Brasilian MM-kisoissa

Faneja kiinnostivat myös Joelin mietteet alkavien jalkapallon MM-kisojen suhteen. Joel paljastaa uskovansa Saksan mahdollisuuksiin menestyä Brasilian MM-kisoissa. Kisojen yllättäjäksi hän veikkaa Kolumbiaa.

– Saksaa kannustan, koska nähtyäni millaista saksalainen fudiskulttuuri on, mielestäni he ansaitsisivat sen, Joel paljastaa.

Kisojen kovimmaksi pelaajaksi Joel kuitenkin nimeää Argentiinan joukkueen tähtipelaajan Messin.

– Uskon, että hän tulee näyttämään, mitä kaudesta jäi hampaankoloon. Uskon, että Messi näyttää kaikille, kuka hän on pelaajana, Joel toteaa.

Entä milloin Suomi nähdään arvokisoissa?

– Eiköhän me ensi EM-kisoissa pelata!

Joelin kyselytunti on luettavissa kokonaisuudessaan Valion Facebook-sivuilla.