9/4/2014

Joukko taiteilijoita loi taideteokset Valion juustoista

Syksyn aikana Valio nostaa esiin sinivalkoisen taidon, joka näkyy niin suomalaisessa taiteessa kuin suomalaisessa juusto-osaamisessa. Kolme taiteilijaa on luonut taideteokset kolmen suomalaisen lempijuuston ympärille. Valiolaisten juustomestareiden taidonnäytteet ovat päässeet taiteilijoiden käsittelyyn. Taiteilijoita ja juustomestareita yhdistää aito rakkaus omaa tekemistä kohtaan

Niin intohimolla tehty taideteos kuin viimeisen päälle hiottu Valion juusto edustavat suomalaista osaamista ja sinivalkoista taitoa parhaimmillaan. Taiteilijoiden ja juustomestareiden tinkimätön ammattitaito ja intohimo omaa tekemistä kohtaan synnyttävät loistavan lopputuloksen. Vangitseva taideteos tai erilaiset aromikkaat juustot eivät synny sattumalta, vaan ne ovat pitkän ja ansiokkaan ammattitaidon tulos.

Hyvä juusto on taidetta

Taiteilijoista mukaan kutsuttiin arvostettuja suomalaisia taiteilijoita, jotka edustavat eri sukupolvia. Kuten Valiokin, taiteilijat ovat osa suomalaisten elämää ikään katsomatta. Legendaarisen Erik Bruunin luonnospöydälle pääsi Valio Oltermanni® kermajuusto. Omaperäisen Kaj Stenvallin luovuuden inspiraatioksi annettiin Valio AURA® sinihomejuusto. Kansainvälisestikin palkittu nuori graafinen suunnittelija ja kuvittaja Linda Linko puolestaan kuvasi näkemyksensä Valio Koskenlaskija® sulatejuustosta.

– Sattumaa tai ei. Syön joka aamu teen kanssa voileivän, jonka päällä on Oltermannia. Iso, tunnistettava ja klassikoksi muodostunut Oltermannin muoto oli teokseni lähtökohta, ja se sai silmät. Niiden tulkinta jää katsojalle, kuvailee Erik Bruun teoksensa taustaa.

Kaj Stenvall inspiroitui nimenomaan AURA® sinihomejuuston ulkomuodosta ja pakkauksesta:
– Tuon yhteen teoksessani maiseman rauhallisuuden ja Auran terävän sekä selkeän, jopa metallisen kovuuden. Vastakkaiset elementit rakentavat mielenkiintoa, en halua silittää myötäkarvaan, Stenvall kiteyttää.

Joukon nouseva tähti Linda Linko lähti venyttämään käsitystä koskenlaskijoista:
– Tyylini on se, että alan vain piirtää. Kun aloitin selviytyjäkoskenlaskijan piirtämisen, minulle tuli selkeä fiilis siitä, että hänen pitää olla nainen. Tekemiselläni pyrin koskettamaan ihmisiä ja luomaan jotain sellaista, mikä on hauskaa kaikkien mielestä.

Hyvän juuston, ja välillä hyvän taideteoksenikin, takana on puhdas maito. Maitotalo Valiolle on kunnia-asia jalostaa suomalaisten maitotilallisten tuottamasta laadukkaasta maidosta valtava kirjo maistuvia tuotteita. Sen lisäksi, että valiolaiset perhetilat tuottavat maidon, he myös omistavat Valion. Maitoketju työllistää lähes 30.000 ihmistä ympäri Suomen. Suomessa toimiviin kansainvälisiin toimijoihin verrattuna Valio on lähimeijeri parhaasta päästä.

Taiteen ja juustomestareiden lisäksi syksyn aikana hurrataan myös urheilulle. Erityisesti hattua nostetaan pitkän uran tehneelle Teemu Selänteelle ja Valio Akatemian™  stipendiaateille: sinivalkoiselle sisulle ja kehittymishalulle.

Katso taitelijoiden making of -videot
www.valio.fi/suomesta