3/10/2015

Juustojen aatelinen Valio AURA® 80 vuoden ikään

Klassikkojuusto Valio AURA® täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Sen pitkän iän salaisuus on ainutlaatuinen maku ja rakenne, joiden ansiosta sinihomejuustolla on uskollinen kannattajakunta vuosikymmenestä ja vuodesta toiseen. Kiristyneestä juustokilpailusta huolimatta Valio AURA® on edelleen suosituin sinihomejuusto Suomessa.

Suomen myydyin sinihomejuusto

Valio AURA® on myydyin ja kuluttajille mieluisin sinihomejuusto Suomessa. Sen markkinaosuus on säilynyt lähes ennallaan, vaikka juustovalikoiman laajenemisen myötä kuluttajilla on entistä enemmän valinnanvaraa. Valio AURA® on myös tunnetuin sinihomejuustobrändi Suomessa – 90 prosenttia suomalaisista tuntee brändin.

– Valio AURA® sinihomejuusto herättää vahvoja tunteita. Sitä joko rakastetaan intohimoisesti tai sitä ei voida sietää. 80 vuoden ikä on merkki siitä, että Valio AURA® juusto on ainutlaatuinen ja siksi sillä on uskolliset faninsa. Valio AURA® juustolla on pitkä historia, mikä tekee siitä lähes kansallisaarteen, markkinointipäällikkö Pia Järvinen Valiolta sanoo.

Paikallista käsityötä perinteisellä reseptillä

Valio AURA® sinihomejuuston tarina alkoi Turussa vuonna 1935. Tanskalaisen juustomestari Maurits Rasmussenin ohjauksessa alettiin valmistaa voimakasaromista, murukoloista sinihomejuustoa, jota kypsytetään kuusi viikkoa. Vuonna 1997 perinteinen Valio AURA® sai rinnalleen vieläkin aromikkaamman Valio AURA® Gold sinihomejuuston, jota kypsytetään 12 viikkoa.

Valio AURA® juustot valmistetaan yhä perinteisellä reseptillä, lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti Valion Äänekosken juustolassa. Valio AURA® sinihomejuuston tärkein raaka-aine on suomalainen maito, joka kerätään Äänekosken juustolaan lähitiloilta. Maidon keskimääräinen keräilyetäisyys juustolaan on vain 32 kilometriä.

Valio AURA® arkeen ja juhlaan

Valio AURA® taipuu moneen, niin arkeen kuin juhlaan. Juusto on hyvää sellaisenaan mutta antaa herkullisen maun myös erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin. Valio AURA® sopii sekä suolaisiin että makeisiin herkkuihin. Ihastuttavien makuparien keksimisessä on vain mielikuvitus rajana. Kaikki Valio AURA® sinihomejuustot ovat laktoosittomia, ja juustoa on saatavilla myös valmiina muruna, mikä lisää tuotteen monikäyttöisyyttä.

Tutustu Valio AURA® resepteihin>>