7/22/2015

Juustojen viipalekulttuuri kasvaa Suomessa

Suomalaiset kuluttajat ostavat juustonsa yhä useammin valmiina viipaleina palajuuston sijaan. Viipaleiden suosio kasvaa, koska arjessa ne ovat helppoja ja nopeita käyttää. Valio selvitti vuosi sitten keväällä kuluttajien juustonkäyttöön liittyviä tapoja ja toiveita.*

Viipaleiden osuus leivän päälle laitettavista juustoista on Suomessa tällä hetkellä hiukan alle viidenneksen (Nielsen HomeScan).

Toiveena ohuemmat viipaleet

Valion juustoviipaleiden kuluttajatestissä kuluttajat toivoivat, että juustosiivut olisivat nykyistä ohuempia. 60 % vastaajista piti nykyviipaleita liian paksuina. Kun niitä verrattiin ohuen ohuisiin viipaleisiin, jopa 72 % testaajista valitsi ohuen ohuet viipaleet paremmiksi.

– Leikkeleissä ohuen ohuus on jo oletus. Uskomme, että juustoissa ollaan menossa samaan suuntaan, kategoriapäällikkö Teea Björklund Valiolta vahvistaa.

Kuluttajat arvioivat, että ohuen ohuiden viipaleiden maku on parempi, makua on enemmän ja suutuntuma on miellyttävämpi kuin paksummissa siivuissa. Painoaan tarkkailevat kuluttajat arvostavat sitä, että ohuen ohuessa viipaleessa kaloreita on tavallista siivua vähemmän. Ohuen ohuiden juustoviipaleiden pakkaus on lisäksi riittoisampi – keskimäärin ohuen ohuiden viipaleiden pakkauksessa on kaksinkertainen määrä siivuja tavanomaiseen verrattuna.

Suosikkijuustot kauppoihin ohuen ohuina viipaleina

Vastatakseen kuluttajien toiveisiin Valio toi toukokuussa kauppoihin ohuen ohuet juustoviipaleet. Arjen suosikkijuustot Valio Edam, Valio Polar® Täyteläinen, Valio Polar® 15 %, Valio Emmental Sinileima ja Valio Salaneuvos® Todellinen ovat nyt saatavilla ohuen ohuina viipaleina. Juustot on pakattu 130 gramman pakkauksiin viuhkan muotoon, jolloin siivut irtoavat toisistaan helposti.

* Juustoviipaleiden kuluttajatesti (Research Insight Finland, toukokuu 2014, n=200)