11/30/2015

Kaupoissa tällä viikolla: Maito, joka ei pala helposti pohjaan

Valion ainutlaatuinen maitoinnovaatio – Valio Kiehu™ maitojuoma, joka ei pala helposti pohjaan – tulee kauppoihin joulukuun alussa. Maitouutuus valmistetaan Valion patentoimalla menetelmällä Jyväskylän meijerissä. Samanlaista ominaisuutta ei ole missään muussa maidossa tai maitojuomassa maailmassa.

Valio on 110-vuotisen historiansa aikana kehittänyt maidosta monenlaista. Tuotekehitys perustuu tutkimukseen, kuluttajien kuuntelemiseen ja innovaatioihin – ja tietysti ihmisiin, jotka osaavat ja uskaltavat luoda uutta.

– Valion tuotekehityksessä on vuosikymmenten saatossa opittu yhtä jos toista maidosta. Tuotekehityksessä yhdistämme olemassa olevaa tietoa uusiin tutkimustuloksiin ja teknologioihin. Valio on tehnyt uraauurtavaa tutkimusta heran parissa, ja heraproteiinien lämpöherkkyys oli tunnettu tosiasia. Kun tutkimme uutta proteiinien suodatusteknologiaa, ajattelimme, että heraproteiinien poistaminen maidosta saattaisi auttaa maidon palamisongelmaan. Oletus osoittautui oikeaksi. Kehitimme maidon, joka kestää kuumentamista ja keittämistä huomattavasti tavallista maitoa paremmin, tuotekehityspäällikkö Tiina Hämäläinen Valiolta kertoo.

Innovaatioilla kansainvälisille markkinoille

Valio Kiehu™ on odotettu uutuus, jota tuotetta testanneet kuluttajat ja ruoanlaiton ammattilaiset kehuvat.* Maito, joka ei pala helposti pohjaan, on ainutlaatuinen keksintö maailmassa, ja siksi tuote kiinnostaa myös ulkomailla.

– Kilpailluilla kansainvälisillä markkinoilla meidän on tarjottava jotakin sellaista, mitä muilla yrityksillä ei ole. Uskomme, että ainutlaatuisella keksinnöllämme on todellista vientipotentiaalia. Kartoitamme parhaillaan Aasian ja Keski-Euroopan maiden kiinnostusta lisäarvomaidoillemme, johtaja Tuomas Salusjärvi Valiolta sanoo.

Valio esitteli kuluttajatuotteitaan maailman suurimmassa ruokamessutapahtumassa Anugassa Kölnissä lokakuussa. Useat isot kauppaketjut eri puolilta maailmaa olivat kiinnostuneita Valion tuotteista, kuten innovatiivisista maidoista.

Onnistut myös teräskattilassa

Valio Kiehu™ on vastaus monien kuluttajien arkiseen ongelmaan: puuro paloi pohjaan ja kattila kaipaa jynssäämistä. Maitouutuus kestää kuumentamisen ja keittämisen tavallista maitoa paremmin eikä siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa ja vahtia koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan. Paras lopputulos syntyy maltillisesti kuumentamalla, ja maitopohjaisten ruokien valmistus onnistuu nyt helposti myös teräskattilassa.

Valio Kiehu™ on arjen pelastus, joka sopii monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Tuote käy hyvin myös kuumien juomien valmistukseen ja sellaisenaan juotavaksi.

Heraproteiinin poistamisen vuoksi maitojuomassa on hieman tavallista maitoa vähemmän proteiinia. Ero ei ole ravitsemuksellisesti merkittävä, ja Valio Kiehu™ maitojuoma on hyvä maidon tärkeiden ravintoaineiden lähde.

*Research Insight Finland, kotikokeilu ja kvalitatiivinen tutkimus 1/2014, N=70