5/2/2016

Lasten ja nuorten Valio Akatemia® stipendien haku on alkanut

Valio Akatemia® stipendien haku on jälleen käynnistynyt. Alle 18-vuotiaille suunnattuja liikunta- ja ravitsemusstipendejä jaetaan nyt neljättä kertaa. Stipendien avulla Valio haluaa tukea ja lisätä lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. ​

– Lasten ja nuorten hyvinvointi on Valiolle tärkeää. Olemme keskittäneet kaiken sponsorointitukemme lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin Valio Akatemia® stipendien kautta nyt neljän vuoden ajan. On ollut hienoa nähdä, miten paljon iloa ja hyötyä stipendeistä on ollut, Valio Akatemia® projektipäällikkö Nina Wahlström kertoo.

Stipendien hakuaika on 2.5.–14.8.2016. Stipendien haku tapahtuu verkossa osoitteessa www.valio.fi/akatemia.

Stipendejä eri tarpeisiin

Stipendiä voivat hakea kaikki vuonna 1998 ja sen jälkeen syntyneet liikuntaa harrastavat tai siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululaisryhmä.

Haettavana on raha-, tuote-, tapahtuma- ja ravitsemusstipendejä. Lisätietoja stipendien käyttömuodoista sekä yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa toteutettavista ravitsemusstipendeistä löytyy Valion sivuilta.

– Stipendien jaossa tärkein valintakriteeri on se, että stipendi vie saajaa kohtia hänen omia unelmiaan ja tavoitteitaan. Arvostamme myös reipasta asennetta, yhteisöllisyyttä ja ravitsemusnäkökulman huomioimista, Wahlström sanoo.

Jaettavien stipendien määrä riippuu hakemusten määrästä ja sisällöstä. Viime vuonna Valio jakoi 250 stipendiä, jotka käytettiin muun muassa uusiin varusteisiin, leiri- ja kisamatkoihin sekä valmennus- ja harjoitusmaksuihin.

Kestävyysurheilija Topi Raitanen aloittaa kummina

Vuonna 2016 Valio Akatemia® ohjelman kummeina toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, taitoluistelija Kiira Korpi sekä hiihtäjä Kerttu Niskanen. Uutena kummina aloittaa tänä vuonna estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen. Kummit osallistuvat stipendiaattien valintaan ja kannustavat heitä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin Valion verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä tapaamalla heitä eri tilaisuuksissa.