Legendaarinen Valio Grandi® uudistui kuluttajien ehdoilla

Valio mehujen valmistus alkoi Helsingin Pitäjänmäellä vuonna 1971. Ensimmäinen juomasarja sai nimekseen Grandi®. Nyt legendaarinen ”janonsammuttaja” on uudistunut ja laajentunut kuluttajien keskuudessa hyvän vastaanoton saaneisiin vähemmän sokeria sisältäviin juomiin.

Suomalainen kuluttaja arvostaa aitoja makuja ja vähäsokerisuutta

Luonnollisuustrendi on Suomessa vahvistunut entisestään. Kuluttajat arvostavat vähän käsiteltyjä tuotteita, joiden alkuperä tunnetaan.


- Valio Grandi® juomissa on aina käytetty vain täysmehua. Ne ovat myös säilöntäaineettomia. Keväällä 2013 toimme kauppoihin 40 % vähemmän sokeria sisältävät Valio Grandi® juomat. Niissä osa sokerista on korvattu luonnossa kasvavasta steviakasvista peräisin olevalla makeutusaineella, joka on kaloriton makeuttaja, brändipäällikkö Tero Heinonen kertoo.

Etelä-Amerikasta peräisin oleva Stevia Rebaudiana Bertoni -kasvi kuuluu auringonkukkien sukuun. Valio Grandi® juomissa kasvista uutettu makeutusaine (stevioliglykosidit) korostaa juomien sisältämien hedelmien ja marjojen ominaismakuja ja raikkautta.

Tuote- ja pakkauskehitysyhteistyötä yhdessä perheiden kanssa


Grandi®  juomien uudistustyö tehtiin tiiviissä yhteistyössä lasten ja heidän vanhempiensa kanssa. Perheet pääsivät vaikuttamaan muun muassa makuvalikoimaan ja pakkauksiin. 

- Vanhemmat toivoivat esimerkiksi, että merkitsemme täysmehupitoisuuden näkyvälle paikalle pakkausta. Ja näin teimme, Tero Heinonen jatkaa.

Valio Grandi® juomista löytyvät alkuperäisellä reseptillä valmistetut, sokerilla makeutetut appelsiini ja appelsiini-cola sekä lasten mieleiseksi kehitetyt, stevia-makeutetut päärynä, mansikka ja vadelma, joissa on 40 % vähemmän sokeria kuin vastaavissa sokerilla makeutetuissa mehujuomissa.

Käteviin pillin sisältäviin 2 desin kerta-annospakkauksiin pakatut juomat ovat helppo ottaa mukaan, sillä ne säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä.

Kaikkien janoisten sankarin Kari Grandin hahmo yhdistää Grandi® FRESH juomat

Uudistustyön yksi hedelmä oli nuorille ja aikuisille suunnatun uuden Valio Grandi® FRESH -juomasarjan tuominen markkinoille. Stevia-makeutetut juomat sisältävät 40 % vähemmän sokeria ja niihin on käytetty vain täysmehua ja luontaisia aromeja.  Maut ovat appelsiini-cola,appelsiini-mango, karpalo-granaattiomena ja pehmeä sitrus, joka sisältää omenaa, rypäleitä ja sitruunaa.

Kaikkien janoisten sankarin, aavikkoseikkailija Kari Grandin hahmo piirtyy Valio Grandi® FRESH 2,5 desin kerta-annospakkauksiin ja 1 litran uudelleen suljettaviin tölkkipakkauksiin, jotka voi kierrättää korkkeineen.

Valio työllistää pääkaupunkiseudulla yli 1 100 henkilöä

Valion Helsingin mehutehtaassa valmistetaan kaikki Suomessa myytävät Valio mehut ja marjakeitot. Tehtaassa työskentelee 65 työntekijää.

Pääkaupunkiseudulla – Helsingin mehutehtaalla, Vantaan juustolassa ja Tikkurilan hapatetehtaalla – Valio työllistää yhteensä yli 1 100 henkilöä.


Energiatarpeesi