11/15/2016

Lehmät ja luomu kiinnostivat Valion osastoilla ELMA-messuilla

Valio oli viikonloppuna mukana ELMA-maaseutumessuilla Helsingin messukeskuksessa. Valion osastolla pääsi muun muassa tutustumaan maitotilayrittäjien elämään, kokeilemaan leikkilehmän lypsämistä ja rapsuttelemaan ihan oikeita vasikoita.

Osastolla vieraili etenkin lapsiperheitä ja perjantaina paikalla oli myös monia kouluryhmiä. Vanhemmat messuvieraat kiittelivät maisteltavana olleen, vähempisokerisen Valiojogurtti® jogurtin makua. 

Luomujuustoa ja tilallisten tarinoita

Tänä vuonna Valiolla oli ensimmäistä kertaa mukana usean toimijan Luomua ilman muuta -osastolla. Paikan päällä pääsi muun muassa maistelemaan syksyn uutuusjuustoa, Valio Luomu™ maasdamia sekä keskustelemaan Valion luomutilallisten kanssa. Perjantaina ja lauantaina paikalla olivat Sinikka ja Jukka Tuominen Uusitalon tilalta Liedosta.

– Messuvieraat ovat olleet kiinnostuneita etenkin luomutilan lehmien oloista. Faktoista ja omista kokemuksistamme kertomisen lisäksi olemme vinkanneet heille tilamme Facebook-sivusta ja vierailumahdollisuuksista. Esimerkiksi joka vuosi järjestettävässä tutustumispäivässä lehmien elämää pääsee seuraamaan ihan omin silmin, Sinikka ja Jukka kertovat.

Luomua ilman muuta -osastolla käytiin perjantaina ja lauantaina myös Vuoden luomukokki -kilpailu, jota Valio oli mukana tukemassa.