1/26/2017

Lemmyn tähdittämä Valion maitofilmi Vuoden Kampanjaksi Effie Awardseissa

Rocklegenda Ian ”Lemmy” Kilmisterin tähdittämä Valion maitofilmi on valittu Vuoden Kampanjaksi Suomessa mainonnan tuloksellisuutta mittaavassa Effie Awards -kilpailussa. Maitofilmi levisi sosiaalisen ja toimituksellisen median kautta yli 33 maahan ympäri maailman ja filmin näki yli 87 miljoonaa ihmistä, mikä on poikkeuksellista, kun filmin levittämiseen ei käytetty lainkaan rahaa.

Rocklegenda ja Motörhead-yhtyeen keulakuva Ian ”Lemmy” Kilmister kuvasi Valion kanssa kansainväliseen levitykseen tarkoitetun maitofilmin Motörheadin Suomen-vierailun yhteydessä joulukuussa 2015. Muusikko kuitenkin menehtyi pian kuvausten jälkeen.

– Suru-uutisen kuultuamme pohdimme pitkään, toteutammeko filmiä lainkaan. Kun bändin jäsenet kannustivat jakamaan muistoja Lemmystä, oli selvää, että jaamme hetkemme Lemmyn kanssa koko maailmalle – kuitenkin eri näkökulmalla, kuin olimme alun perin ajatelleet. Se oli oikea päätös. Filmistä ei tullut mainosta vaan ainutlaatuinen muisto. Olemme luonnollisesti myös otettuja saamastamme palkinnosta, liiketoimintapäällikkö Hanna Savolainen Valiolta sanoo.

– Lemmyn kanssa kuvaaminen oli ainutlaatuista. Odotin tapaavani kuvauksissa kansainvälisen, itsetietoisen rockstaran, mutta Lemmystä paljastui aito, lämmin ja muut huomioon ottava ihminen. Hän oli sellainen old school -rocktähti.

Effie Awards Finland on markkinoinnin tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta mittaava kilpailu, jonka Suomessa järjestää Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL. Vuoden Kampanjalle myönnetään Grand Effie -palkinto.

Valion maitofilmi menestyi myös kansainvälisessä Golden Drum -mainoskilpailussa viime vuoden lopulla ja voitti siellä filmisarjan pääpalkinnon.

Lemmy Kilmisterin tähdittämä maitofilmi oli uusinto 90-luvulla hitiksi nousseesta En oo koskaan juonut maitoa -mainoksesta. Sen toteuttivat Maito ja Terveys ry ja Suomen Meijeriyhdistys vuonna 1997. Mainoksen uuden version Valiolle on suunnitellut ja tuottanut mainostoimisto Hasan & Partners.

Lemmy Kilmisterin tähdittämän maitofilmin näet tästä:

Tutustu alkuperäiseen versioon:

Lisätietoja:

Liiketoimintapäällikkö Hanna Savolainen, Valio Oy, puh. 050 398 1153, hanna.savolainen@valio.fi, Twitterissä @hannasavolainen